Marković sa predstavnicima MOR: Otvoreno oko 11.000 novih radnih mjesta

Crna Gora u saradnji sa socijalnim partnerima primjer u regionu

Predsjednik Vlade Duško Marković primio je zamjenika generalnog direktora Međunarodne organizacije rada i regionalnog direktora za Evropu i Centralnu Aziju Hajnca Kolera.

Zajednički je ocijenjeno da je saradnja Vlade Crne Gore i Međunarodne organizacije rada, koja ove godine obilježava stotinu godina postojanja, kvalitetna i sadržajna te da je dijalog Vlade i socijalnih partnera primjer ostalim državama našeg regiona.

„U ovoj Vladi imate odgovornog partnera“ – rekao je premijer Duško Marković. U tom kontekstu posebno je istakao kvalitetan socijalni dijalog koji je tokom mandata ove Vlade produbljen. „Uz zalaganje ministra Kemala Purišića više razgovaramo i bolje se razumijemo“ – rekao je Marković.

Premijer je informisao sagovornike o odličnim rezultatima Vladine ekonomske politike koji uključuje značajan rast budžetskih prihoda, visok nivo kvalitetnih stranih investicija, rekordne turističke sezone i ekonomski rast među najvišima u Evropi. Zahvaljujući tome, zaključio je Marković, u našoj zemlji je otvoreno oko 11.000 novih radnih mjesta.

Zahvalivši se Međunarodnoj organizaciji rada na saradnji predsjednik Vlade je ocijenio da partnerski odnos pospješuje uspješnu realizaciju zajedničkih ciljeva – ostvaranja prava na rad i zapošljavanje i jačanje socijalne zaštite i socijalnog dijaloga.

Tokom sastanka predsjedniku Vlade Crne Gore uručen je poziv na Međunarodnu konferenciju rada koja će biti održana u junu ove godine.

Sastanku su prisustvovali i ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić i direktor Regionalne kancelarije Međunarodne organizacije rada za zemlje Centralne i Istočne Evrope Markus Pilgrim.

Komentari

avatar