Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Marković sa čelnicima CCCC i CRBC: Prva dionica autoputa biće završena sredinom 2020.

Kako je saopšteno iz Vlade, Marković je istakao važnost projekta za sveukupan razvoj Crne Gore i naglasio da se radovi moraju završiti u definisanom roku

Prva dionica autoputa Bar Boljare biće završena sredinom iduće godine i taj rok će biti ispoštovan, obećao je predsjednik kineske kompanije CCCC Liu Ćitao na sastanku sa predsjednikom Vlade Crne Gore Duškom Markovićem u Dubrovniku kojem su prisustvovali i potpredsjednik CCCC Ven Gang i predsjednik CRBC Lu Šan sa saradnicima.

Kako je saopšteno iz Vlade, Marković je istakao važnost projekta za sveukupan razvoj Crne Gore i naglasio da se radovi moraju završiti u definisanom roku.

“Autoput povezuje zemlju iznutra i podstiče razvoj svih sektora ekonomije. Takođe, u ovoj fazi imamo i posredne investicije u poljoprivredi, turizmu i drugim oblastima”, kazao je Marković predstavnicima kompanije CCCC koja je među 500 najbogatijih svjetskih kompanija i među najvećim na svijetu za projektovanje i izgradnju puteva.

CRBC, koji gradi prvu dionicu autoputa u Crnoj Gori, je kćerka firma CCCC.

Kvalitetan završetak radova na prioritetnoj dionici, istakao je Marković, kapital je za sve i otvoriće saradnju za projekte u budućnosti.

Sagovornici su se saglasili da je to projekat dvije države, da se mora raditi u partnerstvu te da će biti simbol prijateljstva Crne Gore i Kine.

Liu je rekao da njegova kompanija CCCC uspješno radi širom svijeta te da imaju kapaciteta da rade i na više drugih projekata u Crnoj Gori.

Marković je naveo da će u narednom periodu razmotriti opcije saradnje u različitim oblastima.

“Naša ekonomija je u protekle dvije godine rasla po stopi od preko 4,7 odsto, a značajan generator takvog rasta je upravo izgradnja autoputa. Želim da ovakve stope rasta obezbijedim u dužem periodu i za to su nam potrebni kredibilni partneri i privatni kapital”, rekao je premijer.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve