Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Marković: Iznos najniže penzije povećaće se preko 13 odsto

Marković je danas imao završni sastanak sa predsjednikom Socijalnog savjeta Vukašinom Zogovićem, predsjednicima Unije slobodnih sindikata Crne Gore Srđom Kekovićem i Saveza sindikata Crne Gore Duškom Zarubicom, i njihovim saradnicima

Vlada će na prvoj narednoj sjednici razmotriti i utvrditi Predlog zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju, koji je usaglašen u najvećoj mogućoj mjeri sa našim socijalnim partnerima, kazao je premijer Duško Marković. Naveo je i da će Vlada izdvojiti dodatnih 135 miliona eura na srednji rok, istovremeno osiguravajući redovnost davanja i održivost finansijskog sistema, te da će se nominalni iznos najniže penzije povećati preko 13 odsto.

foto gov.me

Marković je danas imao završni sastanak sa predsjednikom Socijalnog savjeta Vukašinom Zogovićem, predsjednicima Unije slobodnih sindikata Crne Gore Srđom Kekovićem i Saveza sindikata Crne Gore Duškom Zarubicom, i njihovim saradnicima.

“Zakon je izraz naše brige za penzionere, on obezbjeđuje pravednost i adekvatnost davanja, uz eliminisanje najnepovoljnijih godina iz obračuna penzije, kako bi se izbjegao negativan uticaj na visinu primanja naših penzionera”, kazao je Marković.

Navodi da su do ovog rezultata došli uz stpljenje, partnerstvo i predan rad, ali i uz odlučan iskorak Vlade da izdvoji dodatnih 135 miliona eura na srednji rok, istovremeno osiguravajući redovnost davanja i održivost finansijskog sistema.

“Nominalni iznos najniže penzije povećaće se preko 13 odsto, a to jeste dio sveukupnih napora Vlade da zaštiti najranjivije kategorije stanovništva. Riječju – penzioneri kao zaslužni građani i u najtežim vremenima su naša posebna briga” poručio je Marković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Cetinje
15.07.2020-16:37 16:37

E “nas dobri premijeru”ova podjela penzionera ce vas debelo kostati 30 avgusta.Najnize penzije povecati,slazem se,ali sto ce oni sa 200 eura koji je “uzivaju” desetak godina bez povecanja sa DPS-ovom nakaradnom politiko,nista novo u nasoj Crnoj Gori.E necu vas glasati(ma vjerujem i dostina)pa da ce mjesto tebe doci najgora cetnicka puska Mandic,nece nam gore biti Markovicu.

Budvanin SPC
15.07.2020-22:24 22:24
Reply to  Cetinje

Iznenadio bi se kada bi vidio da su ti “Cetnici” tvoja braca, komsije,… DPS vlada na vjestackoj podjeli medju nama, i za to vrijeme kradu i pljackaju nemilice. Generalno dobar ti je komentar, ali ne upadaj u zamku DPS-a, da sve koji su protiv njih,, dasve Srbe nazivas Cetnicima. I Njegos je bio Srbin, i Kralj Nikola i Sveti Vasilije Ostroski,… Mozemo zajedno vjeruj!

Budvanin SPC
15.07.2020-22:20 22:20

Markovicu, podnesi ostavku dok mozes, ne brukaj se!