Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Marković ispunio obećanje o prekategorizaciji puteva

Na taj način stvoreni su preduslovi za ulaganja u rekonstrukciju navedenih putnih pravaca, čime se potvrđuje Vladino opredjeljenje da značajna finansijska sredstva opredijeli za poboljšanje putne infrastrukture u cilju boljeg kvaliteta života građana i otvaranja persprektiva za dinamičan razvoj tih područja

Višegodišnja inicijativa Opštine Bar da se putni pravci Virpazar – Biskupada (preko Sutormana) i Biskupada – Kamenički most iz lokalnih prekategorišu u regionalne, konačno je dobila zeleno svijetlo. Obećanje, koje je prošle godine dao predsjednik Vlade Duško Marković, uz zalaganje potpredsjednika Milutina Simovića, dobilo je juče svoj epilog – Vlada je, na zadovoljstvo svih građana Bara, donijela Odluku o kategorizaciji puteva, saopšteno je danas iz Službe predsjednika Opštine Bar Dušana Raičevića.

Dušan Raičević

“Na taj način stvoreni su preduslovi za ulaganja u rekonstrukciju navedenih putnih pravaca, čime se potvrđuje Vladino opredjeljenje da značajna finansijska sredstva opredijeli za poboljšanje putne infrastrukture u cilju boljeg kvaliteta života građana i otvaranja persprektiva za dinamičan razvoj tih područja”, ocjenjuju u Raičevićevom kabinetu.

Kako dodaju, prepoznajući značaj koji imaju ta dva putna pravca za valorizaciju prirodnih resursa Bara, Opština je u prethodnom periodu preduzela aktivnosti po pitanju geodetskih snimanja trasa i izrade idejnih projekata rekonstrukcije saobraćajnica u cilju pripreme projektno-tehničke dokumentacije, za šta će Budžetom Opštine za narednu godinu opredijeliti dodatnih 350.000 eura.

“Putni pravac “Virpazar-Biskupada” preko Sutormana predstavlja alternativnu saobraćajnicu za Jadransku magistralu, koja je u ljetnjim mjesecima, za vrijeme turističke sezone, preopterećena intezivnim saobraćajem.  Rekonstrukcija ove saobraćajnice donijela bi novu perspektivu Crmnici, koja je jedan od značajnijih poljoprivrednih resursa barske opštine, čija su sela prethodnih godina sve više prepoznata i kao turistička destinacija brojnim inostranim turistima”, navode u Službi predsjednika Opštine Bar.

Isto tako, ističu, područje Sutormana i zaleđa Bara je, zbog svoje nadmorske visine, prirodna vazdušna banja, koja bi izgradnjom tog putnog pravca mogla dobiti svoju punu turističku valorizaciju.

“Prekategorizacija i rekonstrukcija puta Biskupada – Kamenički most predstavlja logičan nastavak rekonstruisane saobraćajnice od Vladimirskih Kruta do Ulcinja, što će doprinijeti razvoju Mrkojevića, kao poljoprivrednog područja, ali i unaprijediti saobraćajnu vezu Crne Gore i Albanije. Na taj način otvaraju se mogućnosti za dalju valorizaciju potencijala opštine Bar, sa posebnim akcentom na razvoj turizma i poljoprivrede, naročito na područjima koji su, prije svega, bogati ljudskim resursima”, zaključuju u Raičevićevom kabinetu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve