Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Marković: I razvoj i zaštita životne sredine

Na kraju posjete Opštini Šavnik premijer Duško Marković je kazao da ga posebno raduje da je u tom gradu pokrenut niz aktivnosti koje mijenjaju njegovo lice

Premijer Duško Marković danas je sa rukovodstvom opštine Šavnik razgovarao i o problemu gradnje malih hidro elektarna na Bukovici. On vjeruje da će se izaći iz politizacije tog razvojnog pitanja da će se naći adekvatan odgovor koji će ići u pravcu razvoja ali i zaštite životne sredine.

Duško Marković

Na kraju posjete Opštini Šavnik premijer Duško Marković je kazao da ga posebno raduje da je u tom gradu pokrenut niz aktivnosti koje mijenjaju njegovo lice.

On je ocijeno da se u toj opštini radi odgovorno i veoma dosljedno na svim razvojnim pitanjima koja treba građanima da omoguće da kvalitetnije i sadržajnije žive.

“Ono što je interesantno je da je lokalna samouprava u saradnji sa Vladom porenula niz projekata na razvoju društvene komunalne i socijalne infrastrukture”, kazao je Marković.

Ocijenio je da je Šavnik danas mala, čista i uredna planinska varoš u čijim ljepotama uživaju i građani i turisti. Zato je čestitao menadžmentu opštine i građanima.

Premijer je podsjetio da je u tom gradu danas otvorena i nova punionica fabrike vode Diva i naglasio da će kroz taj projekat biti ovoreno desetak novih radnih mjeta. Vjeruje da će Šavnik nastaviti takav tempo razvoja.

“Razgovarali smo danas o otvaranju Šavnika preko prevoja Semolj izgradnjom tunela i rekonstrukcijom čitave dionice, kako da rekonstruišemo put prema Bukovici i naravno razgovarali smo i o daljoj valorizaciji hidroenergetskog potencijala”, kazao je premijer.

Marković je sa menadžmentom opštine razgovarao i o problemu gradnje malih hidro elektarna na Bukovici. On je istakao da je cilj održivo i zadovoljavajuće rješenje.

“Vjerujemo da ćemo izaći iz politizacije i zloupotreba tog razvojnog pitanja da ćemo naći adekvatan odgovor koji će ići u pravcu razvoja ali i zaštite životne sredine”, kazao je premijer.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve