Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Maja Kostić Mandić imenovana za arbitra u Međunarodnom centru za rješavanje investicionih sporova

''ICSID je nezavisni, depolitizovani i efikasni centar za rješavanje investicionih sporova dija dostupnost promoviše međunarodne investicije pruzanjem povjerenja u proces rješavanja sporova'', ističe se u saopštenju

Potpredsjednica Udruženja pravnika Maja Kostić Mandić imenovana je za arbitara u Međunarodnom centru za rješavanje investicionih sporova (ICSID), objavljeno je na sajtu Vlade Crne Gore. Osim nje u tom tijelu su i Jorge E. Vinuales, Ema Vidak Gojković i Aleksandar Đurišić.

“Vlada je usvojila Informaciju o imenovanju arbitara u panel Međunarodnog centra za rješavanje investicionih sporova (ICSID). ICSID je nezavisni, depolitizovani i efikasni centar za rješavanje investicionih sporova dija dostupnost promoviše međunarodne investicije pruzanjem povjerenja u proces rješavanja sporova”, ističe se u saopštenju.

Osim što pomaže rješavanje sporova između investitora i država, ICSID je dostupan i za rješavanje međudržavnih sporova koji nastanu iz međunarodnih sporazuma o stranim ulaganjima i sporazuma o slobodnoj trgovini.

“Tim povodom, zaduženo je Ministarstvo finansija da u ime Vlade obavijesti ICSID Sekretarijat da se u panel arbitara ispred Crne Gore imenuju Maja Kostić Mandić potpredsjednica Udruženja pravnika, Jorge E. Vinuales, Ema Vidak Gojković i Aleksandar Đurišić”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve