Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

MA: Od osnivanja prevezeno 9,5 miliona putnika

Crnogorska nacionalna avio-kompanija, Montenegro Airlines, dosadašnjim komercijalnim pokazateljima za osam mjeseci 2019. premašuje prošlogodišnje rekordne rezultate, saopšteno je iz te kompanije

Crnogorska nacionalna avio-kompanija, Montenegro Airlines, dosadašnjim komercijalnim pokazateljima za osam mjeseci 2019. premašuje prošlogodišnje rekordne rezultate, saopšteno je iz te kompanije.

foto Arhiva

“U tom periodu nacionalni avio-prevoznik je prevezao 466.500  putnika u sve tri kategorije saobraćaja, što je za 11.382 putnika više nego za isti period lani. Samo u avgustu MA je prevezao 105.101 putnika u sve tri kategorije saobraćaja, pri čemu je najveći porast zabilježen u redovnom saobraćaju, gdje je broj putnika bio 92.787, što je za 4.26% više nego u istom mjesecu prošle godine.

MA tokom ljetnje sezone leti ka 30 redovnih i čarter destinacija, u 15 država, u konkurenciji od preko 50 inostranih avio-kompanija. I pored izražene konkurencije, zimi je udio na crnogorskim aerodromima preko 30% a ljeti oko 25% ukupnog prometa”, navodi se u saopšenju.

Kroz svoje komercijalne i poslovne rezultate MA, kako su kazali, najbolje demantuje negativne i zlonamjerne informacije koje pojedini mediji plasiraju u vezi sa poslovanjem ove kompanije, i to na način koji više liči na lobistički nastup u cilju gašenja crnogorskog avio-prevoznika nego objektivnog informisanja javnosti.

“Za 25 godina od svog osnivanja, MA je prevezao 9,5 miliona putnika. Od januara 2017. godine do danas, crnogorska nacionalna avio-kompanija je prevezla blizu 1,7 miliona putnika. Direktni i indirektni efekti poslovanja MA na crnogorsku turističku i ukupnu  privredu, samo u posljednje dvije i po godine iznose preko pola milijarde eura”, kaže se u saopštenju.

I dok je, kažu, evidentno da postoje problemi u vezi naslijeđenih dugova, što je pitanje koje se rješava na relaciji sa resornim ministarstvima, tekuće poslovanje je i pored velikih tržišnih izazova stabilizovano.

“Ostvaruju se odlični poslovni rezultati i završava inovirana komercijalna strategija, koja bi trebalo da definiše pravce razvoja u narednih 3-5 godina po pitanju destinacija i strukture flote. Na taj način će biti ostvareni bolji poslovni rezultati, i što je najvažnije, veći broj putnika i turista iz različitih djelova Evrope i svijeta će posjetiti Crnu Goru”, zaključili su iz MA.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve