Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Luka Kotor oslobođena plaćanja za koncesiju i pilotažu za period trajanja zabrane uplovljanja plovila

Odbor direktora 'Luka Kotor' A.D. Kotor, je od imenovanja u aprilu mjesecu 2021.godine postavio sebi kao najvažniji i najprioritetniji zadatak pregovore sa nadležnim ministarstvima u Vladi, a vezan za ogromna finansijska opterećenja koje našem Društvu stvaraju dvije fiksne koncesione naknade (za prvenstvenu koncesiju i za pilotažu)

Odbor direktora “Luka Kotor” A.D. Kotor, je od imenovanja u aprilu mjesecu 2021.godine postavio sebi kao najvažniji i najprioritetniji zadatak pregovore sa nadležnim ministarstvima u Vladi, a vezan za ogromna finansijska opterećenja koje našem Društvu stvaraju dvije fiksne koncesione naknade (za prvenstvenu koncesiju i za pilotažu). Ove naknade ukupno iznose 500.000eura na godišnjem nivou i koje bez posledica po opstanak Društva, jednostavno ne mogu biti izmirene, saopštila je predsjednica Odbora direktota Ljiljana Popović Moškov.

“Sa tim u vezi vodili smo intezivne pregovore sa resornim ministartvom (Kapitalnih investicija), kao i sa Ministarstvom finansija i socijalnog staranja. Naš Zahtjev je bio oslobadjanje navedenih naknada za period trajanja zabrane uplovljanja plovila u našu luku, kao i jedan period prolongiranja njihovog plaćanja, kako bi se stvorili preduslovi za finansijsku konsolidaciju „Luke Kotor” A.D., koja je prijeko potrebna usled štete u poslovanju koju smo pretrpjeli u 2020. godini, ali i u ovoj 2021”. kaže se u saopštenju.

Podsjećanja radi, u luku Kotor je tokom 2020.godine uplovilo sedam brodova.

“Ove godine imamo oko 30-tak uplovljavanja. Ako se zna da su pomenuti Ugovori i odredjivanja fiksnih koncesionih naknada radjeni na pretpostaci uplovljavanja od blizu 500 brodova, jasno smo kao argumentaciju naveli da su isti jednostavno neodrživi i da su se okolnosti drastično promijenile te da iste treba izmijeniti i korigovati. Danas, nakon višemjesečnih pregovora, možemo reći da smo uspjeli, jer je “Luka Kotor”A.D. dobila dopis Ministarstva finansija i socijalnog staranja upućen ministarstvu Kapitalnih investicija kojim nas oslobadjaju plaćanja obje fiksne koncesione naknade za period trajanja zabrane uplovljanja plovila u našu luku, kao i da se odloži plaćanje obaveza za 2021. godinu, uz obavzu izrade Aneksa oba Ugovora u skladu sa novonastalim okolnostima. Ovakav stav Ministarstva finansija i socijalnog staranja mnogo znači našem Društvu i pozdravljamo ovakvu njihovu Odluku kojom su rezultirali naši visemjesečni pregovori”, kaže se u saopštenju predsjednice Odbora direktota Luke Kotor Ljiljane Popović Moškov.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve