Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Luka Bar:Trostruko veći pretovar na početku godine

“Ovakav rezultat predstavlja odličnu polaznu osnovu za dalji razvoj barske kompanije, a na bazi ugovorenih poslova i stalnih komunikacija sa poslovnim partnerima očekuje se rastući trend poslovanja i u februaru i martu mjesecu, što bi tekuću godinu moglo učiniti rekordnom”, saopštila uprava.

Jedna od najvećih crnogorskih kompanija “Luka Bar” AD započela je godinu ostvarivši tri puta veći pretovar u odnosu na uporedni period 2019.godine. Ukupni pretovar za januar mjesec u svim manipulacijama 2020. godine. iznosio je 227.615 tona, što predstavlja uvećanje od 2,7 puta u odnosu na uporedni period iz 2019. godine kada je iznosio 83.404 tona.

Luka Bar

Od ukupnog pretovara u svim manipulacijama za januar mjesec 2020. godine brodske manipulacije su iznosile 133.286 tona, što je za 3,8 puta više u odnosu na prethodnu godinu kada su brodske manipulacije iznosile 35.162 tona, saopštili su iz ovog preduzeća.

“Ovakav rezultat predstavlja odličnu polaznu osnovu za dalji razvoj barske kompanije, a na bazi ugovorenih poslova i stalnih komunikacija sa poslovnim partnerima očekuje se rastući trend poslovanja i u februaru i martu mjesecu, što bi tekuću godinu moglo učiniti rekordnom”, dodaju oni.

Kako ističu, kompanija posvećeno radi na diversifikaciji pretovara tereta, kao i na intenzivnoj komunikaciji usmjerenoj ka privlačenju novih poslovnih partnera, ali i potencijalnih investicija, zasnovanih na različitim modelima ulaganja.

“Treba naglasiti da pojačana izvozna aktivnost naših komitenata, ostvarena dijelom i zbog kvalitetno pruženih lučkih usluga, predstavlja ekonomsko opravdanje za započeto ulaganje od pet miliona eura u novu lučku opremu”, navode oni.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve