Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Luka Bar ulaže pet miliona eura u opremu

Luka Bar je izgradila novo montažno skladište na operativnoj obali Volujice

Luka Bar nabavlja lučku mehanizaciju kako bi unaprijedila tehnologiju pretovara tereta, a ukupna vrijednost pokrenutih investicija je pet miliona eura, saopšteno je danas iz te kompanije.

foto Luka Bar

Kako se ističe, izabran je isporučilac elektro viljuškara nosivosti dvije tone (četiri komada), sklopljen je ugovor o isporuci sredstava i teče rok za isporuku.

“U završnoj fazi je i investicija nabavke tri tegljača sa tri kiper poluprikolice i tri šleper poluprikolice. U toku je vrjednovanje prispjelih ponuda po javnom pozivu za nabavku viljuškara nosivosti 25 tona. Objavljen je javni poziv za nabavku četiri viljuškara nosivosti tr tone, osim pomenutog pokrenuta je i nabavka material handlera, reach stackera i mobilne dizalice”, navode u barskoj kompaniji.

Rok za dostavu ponuda je 30. decembar i istog dana će biti javno otvorene prispjele ponude.

Takođe, Luka Bar je izgradila novo montažno skladište na operativnoj obali Volujice.

“Novo višenamjensko skladište značajno će unaprijediti usluge naše kompanije. U prvoj fazi skladište će omogućiti prihvat rasutih tereta koji zahtijevaju skladištenje u zatvorenom prostoru. Vrijednost investicije je 91.170 eura. Montažno skladište izradila je renomirana slovenačka firma Petre, koja posluje od 1990. godine. Dimenzije skladišta su 20 metara širine, 60 metara dužine i 4,5 metra visine”, kazali su iz Luke, poručujući da će kompanija nastaviti sa daljim ulaganjima u novu opremu i mehanizaciju, sa ciljem unaprijeđenja poslovanja i optimizacije procesa rada.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve