Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Litvanci zainteresovani da investiraju u solarnu energiju

 Tokom sastanka je ocijenjeno da postoji veliko interesovanje litvanskih investitora za Crnu Goru, naročito u oblasti solarne energije

Potpredsjednik Privredne komore Pavle D. Radovanović razgovarao je sa počasnom konzulkom Crne Gore u Litvaniji Daivom Perevičiene i direktorom European City Estates Dejanom Mansfeld-Rupnikom o mogućnostima investiranja u određene sektore naše ekonomije, prije svega u energiju iz obnovljivih izvora i nekretnine. Tokom sastanka je ocijenjeno da postoji veliko interesovanje litvanskih investitora za Crnu Goru, naročito u oblasti solarne energije.

U uslovima sve skuplje energije na tržištu zbog aktuelnih kriznih dešavanja, oni su zainteresovani za ulaganje u izgradnju više solarnih elektrana snage nekoliko megavata. Takođe je bilo riječi o mogućnostima izgradnje poslovnih objekata.

“Uspostavljanje redovne avio linije između dvije države doprinijelo bi značajno čvršćem povezivanju njihovih biznis zajednica”, saglasni su sagovornici.

Počasna konzulka Perevičiene najavila je posjetu delegacije litvanskih privrednika Crnoj Gori na jesen, kada bi mogao biti organizovan poslovni forum dvije zemlje.

Potpredsjednik Radovanović upoznao je sagovornike sa radom Privredne komore, apostrofirajući partnerstvo koje baštini sa donosiocima odluka na državnom i lokalnom nivou. Privredna komora je na raspolaganju svim kompanijama koje žele da razviju biznis ideje i projekte u našoj zemlji.

U radu sastanka učestvovala je Jelena Adžić, samostalna savjetnica u Sektoru za međunarodnu saradnju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve