Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Lipovina Božović: Subvencije na zarade nijesu obustavljene

Državna sekretarka u Ministarstvu ekonomskog razvoja Milena Lipovina Božović kazala je na pres konferenciji povodom uvođenja novih mjera za sprječavanje širenja koronavirusa, da subvencije na zarade nijesu obustavljene

Državna sekretarka u Ministarstvu ekonomskog razvoja Milena Lipovina Božović kazala je na pres konferenciji povodom uvođenja novih mjera za sprječavanje širenja koronavirusa, da subvencije na zarade nijesu obustavljene.

”Činjenica je da u prelaznom periodu nijesmo izašli sa konačnom odlukom jer smo htjeli da revidiramo neke stvari. Bili smo u saznanju da treći paket mjera nije dobio pozitivno mišljenje od Agencije za zaštitut konkurencije.  Već na narednoj sjednici Vlade će biti nastavljen program subvencioniranja zarada za decembar mjesec. Napravili smo grupu za analizu primljenih inputa i vrlo brzo ćete biti upoznati sa novim modelom koji će se odnositi za prvi kvartal. Biće nastavljene subvencije za decembar”.

Lipovina Božović

Rekla je da se pripremaju i preporuke za dugoročni paket koji se tiče i nefinansijskih mjera koje mogu obuhvatiti, kako je najavila, i izmjene nekih zakona koje će pomoći privredi.

Upitana da li su razgovarali sa ugostiteljima Lipovina Božović je kazala da su razgovarali sa pet udruženja koji su članovi Savjeta za konkurentnost i da su na sastanak pozvali i ugostitelje.

”Razgovarili smo i iznijeli su zahtjeve i preporuke, mi ćemo imati u vidu i detaljno analiziramo preporuke. Trudićemo se da ovim mjerama targetiramo one koji su najviše ugroženi. Sa velikom pažnjom smo pristupili analizi svih zahtjeva. Vrlo brzo će javnost biti upoznata sa onim što ćemo moći da ponudimo privredi Crne Gore”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
gagi
23.12.2020-17:52 17:52

Mora da je drzavna sekretarka sa Bjelosa,sela pored Cetinja,e ako je oni su rodjeni sa tri fakulteta,da ne nabrojim koja tri.