Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Liješević: Opština se bavi obmanama i spinovanjem

Ona navodi kako je riječ o ''beskurpuloznom pokušaju da se izmanipuliše javnost ogromnom količinom neosnovanih tvrdnji, obmana i spinovanja''

Direktorica Turističke organizacije Budva Maja Liješević oglasila se povodom saopštenja Opštine Budva.

Ona navodi kako je riječ o “beskurpuloznom pokušaju da se izmanipuliše javnost ogromnom količinom neosnovanih tvrdnji, obmana i spinovanja”.

“Osnivač TO Budva je shodno članu 1 Statuta Skupština opštine Budva, a ne Opština Budva. Kao što su građani mogli vidjeti iz dopisa resornog ministarstva koji je objavljen juče iz kabineta Opštine, Ministarstvo ekonomskog razvoja ,,ukazalo je na niz nepravilnosti u radu TOB i to u pogledu neblagovremenog raspisivanja izbora za članove Skupštine TOB-a, kao i povrede prilikom zakazivanja sjednice Skupštne TOB, koju je sazvao i kojom je predsjedavao predsjednik Opštine Budva”, ističe ona.

Takođe, kako dodaje Liješević, nesumnjivo je utvrđeno da obavezne redovne sjednice Skupštine TOB, za čije sazivanje je bio odgovoran predsjednik tog organa, u prethodnom periodu nisu održavane, a što je bila obaveza po Statutu.

“Budući da je Izvršni odbor 02.04.2021. godine donio Odluku o raspisivanju izbora za članove Skupštine TOB-a, koja je upućena predsjedniku na dalje postupanje, postavlja se pitanje šta je sprječavalo predsjednika da postupi po njoj”, pita se Liješević.


”Jedno od značajnih nepravilnosti na koje je ukazano je neusklađenost Statuta sa Zakonom o turisitičkim organizacijama. Javnosti na uvid dostavljam dopis upućen predsjedniku Opštine dana 15.10.2019. godine u prilogu kog je dostavljen predlog odluke o izmjenama i dopunama Statuta TOB-a, na dalju proceduru, a koji je trebao biti usvojen na sjednici skupstine TOBa prethodnog saziva. Kao što su dostavljene desetine dopisa u zadnje tri godine oko sazivanja skupštine koji su ignorisani od predsjednika. Javnost koja je zainteresovana uviđa ko jeste ili nije postupao u skladu sa svojim propisanim obavezama, te shodno tome treba i da odgovara”, zaključeno je u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve