Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

Liješević: Nema razloga za brigu ako ne bude javnog dočeka Nove u Budvi

Ističe da je budžet za doček Nove godine utvrđen Finansijskim planom za 2021. godinu, a na isti je aktuelni Izvršni odbor blagovremeno dao saglasnost

Direktorica Turističke organizacije Budva Maja Liješević poručila je da ukoliko javni doček Nove godine u Budvi definitivno ne bude organizovan, nema razloga za brigu jer ugovori sa izvođačima sadrže zaštitnu klauzulu u slučaju zabrane dočeka usljed mjera protiv pandemije COVID19.

“Naime, od ugovorenih sredstava sa izvođačima dio je uplaćen i biće vraćen Turističkoj organizaciji od strane izvođača ili će se dogovoriti drugi termin izvođenja”, pbjašnjava Liješević.

Ističe da je budžet za doček Nove godine utvrđen Finansijskim planom za 2021. godinu, a na isti je aktuelni Izvršni odbor blagovremeno dao saglasnost.

“Radi građana i javnosti, činjenica je da nakon sprovedenog javnog konkursa krajem 2018. godine, moj mandat traje do kraja 2022. godine. Ovo iz razloga što je predsjednik više puta u svojim javnim nastupima tvrdio da mi je istekao mandat što nije tačno, pokušavajući tako da zbuni javnost i opravda upad svojih bliskih saradnika i sve protivpravne radnje. Takođe, u više navrata predsjednik i njegovi saradnici pokušali su da me svrstaju u neku od političkih partija, međutim nikako da “se odluče” kojoj pripadam, pa tako iz dana u dan svjedočimo njihovim kontradiktornim izjavama”, kazala je Liješević.

Navodi da kontradiktornost postoji i u razlozima njene navodne smjene koje se od istih iznose u javnost.

“Ali se iz svega može zaključiti da je jedini razlog nepristajanje na pritiske i ‘poslovne kombinacije’ . Pa je upravo ta “neposlušnost” odnosno profesionalni i lični integritet vođen javnim interesom uz ostvarene pozitivne finansijske rezultate ali i racionalno upravljanje trenutno raspoloživim milionskim sredstvima, gorući problem određenih krugova budvanske vlasti u namjeri da se trenutno stabilan budžet TOB-a troši nenamjenski i u organizovanim sumnjivim poslovima, a na štetu TOB-a i građana. Tu namjeru potvrđuje činjenica da lice koje je “imenovano” za v.d. direktora na nelegitiman način, ne ispunjava uslove za direktora iz akta o sistematizaciji i u odredjenom je sukobu interesa jer je u ranijem periodu vladavine osuđene OKG u Budvi bilo povezano sa raspodjelom sredstava TOB-a u saradnji sa “poslovnim partnerima” a sve na štetu TO Budva, što potvrđuju sudski postupci”, kazala je Liješević.

Poziva DF da sve što imaju o njoj što prije predaju nadležnim institucijama.

“I na kraju, naglašavam da ozdravljena Turistička organizacija posljednjih godina nije bila i neće biti plijen OKG Budva i sa njima povezanih firmi”, poručuje Liješević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve