Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Lekić poručio Sokiću: Umjesto što zlonamjerno i nestručno tumačite poslovanje Rudnika , pripremite se da predate i lokalnu vlast

Zlonamjerno tumačenje bilansa i manipulacija navedenim podacima, od kojih su, čak, mnogi netačni, poput broja novozaposlenih, ukazuje nam da su gospodinu Sokiću poturene informacije dobijene preko „pacovskih partijskih kanala, kazao je Lekić

Jučerašnje saopštenje za javnost slučajnog predsjednika OO DPS Pljevlja, gospodina Dragiše Sokića, ukazuje nam na neslavnu praksu ove opozicione partije da komentarišu poslovne rezultate novog rukovodstva Rudnika uglja AD Pljevlja preko krajnje nekompetentnih ljudi, kazao je u reagovanju izvršni direktor Rudnik uglja Pljevlja, Milan Lekić.

Kako je naveo, prvo je to bio direktor podgoričke „Deponije“ Arsenije Boljević, prije njega isto tako neki uzaludnik, dok je juče „otrovne strelice“ prema našoj kompaniji uputio, ni manje ni više, nego doskorašnji direktor „Turističke organizacije Pljevlja“, funkcioner za vrijeme čijeg mandata nismo uspjeli da vidimo niti jednog turistu u našem gradu, a nije da se nismo trudili.

“Zlonamjerno tumačenje bilansa i manipulacija navedenim podacima, od kojih su, čak, mnogi netačni, poput broja novozaposlenih, ukazuje nam da su gospodinu Sokiću poturene informacije dobijene preko „pacovskih partijskih kanala“, kazao je Lekić.

Prema njegovim riječima, ne iznenađuje me što je gospodin Sokić slijepo povjerovao „pacovima“ iz sopstvenih redova, stranačka disciplina je nešto po čemu je prepoznatljiv, ali moram priznati da mi ne predstavlja nikakvo zadovoljstvo što moram, sa pozicije izvršnog direktora kompanije kakva je Rudnik, da se bavim ovim i ovakvim pisanijama.

“Gospodinu Sokiću su morali da objasne, kako nekompetentni, tako i ovi navodno kompetentni stranački drugari, prije nego su ga postavili na tanak led, da dezinformisanje javnosti i manipulacija podacima ne predstavlja manir svojstven ozbiljnim ljudima”, kazao je Lekić.

Kako je dodao, da je, zaista, imao namjeru da se informiše o rezultatima poslovanja, gospodin Sokić je mogao da konsultuje bilo koje stručno lice, pa i našu kompaniju, čime bi mu sa zadovoljstvom rastumačili aktuelne poslovne bilanse.

“Ne znamo da li je gospodin Sokić obaviješten, ali Termoelektrana Pljevlja je u protekloj godini imala neplanirane zastoje, i to u onom periodu kada su njegovi partijski drugovi gurali u ambis cijelokupni energetski sektor, stoga, kako nalaže logika, u tom periodu nije ni moglo biti prihoda. Taj deficit nisu mogli nadoknaditi ni rekordni proizvodni rezultati koji su ostvareni krajem prošle godine, upravo za vrijeme onog rukovodstva koje, bez imalo zadrške i preispitivanja, pokušavate da ponizite”, naveo je Lekić u reagovanju.

Kako je dodao, ne znamo da li je gospodin Sokić čuo, ali nije na odmet pomenuti, tokom prethodne godine zabilježena je i, ne tako beznačajna stopa inflacije u Crnoj Gori, čije će negativne efekte mu protumačiti svaki ekonomista pripravnik sa regularnom diplomom iz njegove stranke.

“Podsjetićemo ga i da su u troškove ušle i otpremnine njegovim partijskim prvoborcima koji su, sa pozicije menadžmenta, iskoristili klauzulu u ugovoru i uzeli ne baš tako beznačajnu svotu novca iz kase Rudnika uglja. Podsjetićemo ga da se aktuelno rukovodstvo Rudnika uglja odreklo otpremnina. Koristim ovu priliku da informišem gospodina Sokića da su na troškove značajno uticali i sudski sporovi koji su naslijeđeni iz vremena „blagostanja“, ali, iznad svega, podsjetiću ga da se njegovi partijski drugovi nisu udostojili da izvrše procjenu vrijednosti imovine proteklih pet godina, što je uticalo na rezultat za više od 3.600.000,00 evra, kao i na rezultate vezane za kapitalizaciju otkrivke u iznosu od 1.500.000 eura”, kazao je Lekić.

Uzimajući u obzir cijelokupni kontekst i sve činjenice, realni rezultati za 2020. godinu koju gospodin Sokić laički tumači kao rekordnu su sasvim uporedivi sa rezultatima u 2021. godini koju su mu zlonamjerno i zarad partijskog ćara protumačili kao katastrofalnu.

“Komentar o potraživanju od povezanih lica je zaista smiješno i komentarisati jer se radi o potraživanju od Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) kao jedinom vlasniku Rudnika uglja, a koja, sa punom pažnjom, brine i o interesima naše kompanije, jer, Rudnik uglja ni u jednom trenutku nije imao ugroženu likvidnost. Takođe, informisaću ga da, u ovom trenutku, nemamo potraživanja od EPCG, čime je, zaista, sasvim dovoljno rečeno svakoj osobi kojoj je stalo do lične reputacije, personalnog i profesionalnog dostojanstva”, dodao je Lekić.

Na kraju, dodaje, poručio bih gospodinu Sokiću, kako njemu, tako i svima koji nastoje da preisputuju poslovanje Rudnika uglja, da je to put koji neizostavno moraju da prođu, ruku pod ruku, struka i dobra namjera, a ne ožalošćeni partijski vapaji za izgubljenim resursima za uhljebljavanje najodanijih partijskih kadrova, krajnje upitne kompetentnosti.

Pozivamo gospodina Sokića, da ubuduće pažljivo prati poslovanje Rudnika uglja.

“Tada će imati priliku da vidi uspješan plasman uglja na nova tržišta, povećanje zarada zaposlenima, ispruženu ruku našim sugrađanima i punu afirmaciju ustavom zagarantovanog prava na rad, nove investicije, imaće priliku da vidi novi Rudnik uglja koji nije rob zlokobnih ćudi jedne porodice i jedne stranke, nego kompanija koja nesebično pomaže pljevaljsko zdravstvo, pljevaljski sport, afirmaciju kulturnog života u našim Pljevljima, vjerske organizacije, vodeći računa o konceptu društveno-odgovornog poslovanja u punom smislu te riječi”, kazao je izvršni direktor Rudnik uglja Pljevlja.

Lekić je poručio Sokiću da, “priupita svoje partijske kolege, koji su sa pozicije izvršnog direktora izvodili razne poslovne akrobacije i gurali najveću crnogorsku kompaniju u provaliju, koliko su na mjesečnom nivou bili plaćeni za taj posao, pošto, za razliku od mog imovinskog kartona, prihode i imovinu mog prethodnika, interesantno, nećete pronaći na sajtu Agencije za sprječavanje korupcije. Ako ga ne udostoje odgovora, mi ćemo”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Mitar
06.04.2022-14:48 14:48

Kao i obično, isprazne “proskule” onoga ko mu piše ova saopštenja ( jer on to nikada nije znao) pune populizma i bez demantija i jednog podatka koji je navelo Sokić.

Sapienti sat
06.04.2022-14:55 14:55

Ovaj covjek je predlagao da se u Pljevljima, u centru grada, na glavnom gradskom trgu odrzavaju borbe ovnova i bikova…