Subota, 4 Februara, 2023
Rubrika:

Kvadrat stana u novogradnji u Podgorici 985 eura, na primorju 1359

U saopštenju se navodi da prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u značajnoj mjeri zavisi od učešća stanova solidarne stambene izgradnje

Prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori u četvrtom kvartalu prošle godine iznosila je 1007 eura i manja je za 11,3 odsto u odnosu na IV kvartal 2019. godine, dok je za 15 odsto veća u odnosu na III kvartal 2020. godine, saopšteno je iz MONSTAT-a. Statističari su izračunali da je prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Podgorici u IV kvartalu 2020. godine iznosila  985 eura, u primorskom regionu je iznosila 1359 eura, u središnjem regionu 635 eura, dok je u sjevernom regionu prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji iznosila 766 eura.

“Prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori u kategoriji privredna društva u IV kvartalu 2020. godine iznosila je 1 160 eura, dok je u kategoriji solidarna stambena izgradnja iznosila 612 eura”, ističu u MONSTAT-u.

U saopštenju se navodi da prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u značajnoj mjeri zavisi od učešća stanova solidarne stambene izgradnje.

Naime, ukoliko je učešće ovih stanova veće, prosječna cijena stana u novogradnji će biti značajno niža, odnosno ukoliko je učešće manje, prosječna cijena će biti veća.

U MONSTAT-ovom saopštenju su prikazane prosječne cijene kvadratnog metra stana u novogradnji prema sljedećim kategorijama: privredna društva (prosječna tržišna cijena) i solidarna stambena izgradnja.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve