Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Kusovac: Najveći investitori u Tivtu su iz Turske, to nas čini značajnom destinacijom

Iz Ambasade Turske takođe su najavili za sledeću sedmicu prezentaciju stipendija za studije u ovoj zemlji i pozvali zainteresovane iz Tivta da se prijave

Najznačajniji investitori na području Crne Gore, posluju upravo u Tivtu, pa predlažem povezivanje i intenziviranje saradnje turskih i preduzetničkih udruženja iz Tivta, poručio je predsjednik Opštine Tivat Siniša Kusovac na sastanku sa ambasadorkom Turske Songul Ozan.

Iz Ambasade Turske takođe su najavili za sledeću sedmicu prezentaciju stipendija za studije u ovoj zemlji i pozvali zainteresovane iz Tivta da se prijave.

“Sve više studenata iz Crne Gore studira u Turskoj.  Najveći strateški investitori posluju u Tivtu što nas čini značajnom turističkom, nautičkom i investicionom destinacijom, a učvršćivanje veza naših i preduzetnika Turske bi moglo da rezultira zajedničkim interesima“, dodao je Kusovac.

Ambasadorka Turske je ocijenila da su investitori iz te zemlje posebno aktivni na ovom području i u Tivtu.

„Želimo da unaprijedimo te napore i povećamo investicije. Podržavamo projekte koji će biti održivi i dati doprinos crnogorsko-turskoj ekonomiji“, ocijenila je Ozan.

Prema njenim riječima, Tivat je jako lijep i čist grad, što znači da je nivo lokalnih usluga koje se pružaju građanima jako visok.

„Nije u pitanju samo priroda već i dobar rad vaše uprave kao nekoga vodi grad. Moramo istaći da Crna Gora ima predivnu prirodu. Tivat, Budva i Kotor su veoma popularne u Turskoj, mnogi žele da ih posjete, a ove destinacije su veoma popularne i na društvenim mrežama“, navela je Ozun dodajući da se za Crnu Goru odlučuje i najveći procenat turista iz srednje i visoke klase iz Turske.

IzvorCdm

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve