Utorak, 7 Decembra, 2021
Rubrika:

KULMINACIJA PRITISKA MONOPOLISTA IZ VIB BETONA Inspekcija zakazala uklanjanje Kekerovog postrojenja!

''Inspektori ne razlikuju mašinsko postrojenje, odnosno privremeni objekat od fabrike! Traže građevinsku dozvolu od preduzeća Keker, iako je u pitanju privremeni objekat izgrađen na imanju gospodina Kekera uz dozvolu opštine Kolašin za postavljanje ovakve vrste objekta''

Kolašinskom preduzeću ‘Keker doo’ vlasnika Save Kekera juče je stigao nalog iz Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma u kojem se obavještava da će u petak 29. oktobra Inspekcija prisilno ukloniti postrojenje za pravljenje betona u vlasništvu ove firme!

Kako saznaje portal Aktuelno iz dobro upućenih izvora, u ovom sučaju radi se o brutalnom obračunu sa konkurencijom koju sprovodi kompanija ”VIB Beton” u saradnji sa državnim organima.

”Inspektori ne razlikuju mašinsko postrojenje, odnosno privremeni objekat od fabrike! Traže građevinsku dozvolu od preduzeća Keker, iako je u pitanju privremeni objekat izgrađen na imanju gospodina Kekera uz dozvolu opštine Kolašin za postavljanje ovakve vrste objekta”, rekli su naši izvori, dodajući da je ovdje očigledno u pitanju ”obračun sa konkurencijom”.

Kako nam je rečeno, grupa koja stoji iza svega ovoga predvođena je Dragoljubom Baćom Bulatovićem (na slici) koji je ”jedan od nezvaničnih suvlasnika” kompanije VIB beton.

Podsjetimo, portal Aktuelno već je pisao o aktivnostima kompanije VIB beton na protjerivanju konkurencije iz Opštine Kolašin u tekstu NELOJALNA KONKURENCIJA ”VIB beton” ne bira sredstva da ostvari monopol na tržištu!?

Kompanija ”VIB beton” reagovala je na taj tekst i demantovala gotovo sve navode, ali je u reagovanju bilo lako uočljivo više nelogičnosti i veoma diskutabilnih tvrdnji koje prije svega dokazuju tačnost informacija iz teksta portala Aktuelno.

U reagovanju se navodilo da ”VIB beton” ne protjeruje nikoga iz Kolašina, kao i da ne koriste režimski tabloid Vijesti da bi se obračunavali sa konkurencijom. Takođe su istakli da je ”medij Vijesti jedini profesionalno i nepristrasano objavio člnjenice o nezakonitom radu Kekerove firme sa nelegalnog objekta – što je utvrdio nadležni državni organ”.

Međutim, iz firme VIB beton ostali su dužni objašnjenje kako to da je baš dan nakon objavljenog članka u Vijestima, Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma naložilo uklanjanje postrojenja za pravljenje betona kolašinskom preuzeću ‘Keker doo’ vlasnika Save Kekera!?

Podsjetimo, izvršni direktor preduzeća “VIB beton” Nikola Femić optužio je 13. oktobra, u izjavi dostavljenoj režimskom tabloidu Vijesti, državne organe da su omogućili kolašinskom preuzeću ‘Keker doo’ da “stvara nelojalnu konkurenciju i ugrožavaju svakoga ko radi zakonito”.

Femić, odnosno kompanija ”VIB beton” upitala je tom prilikom Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma ”da li su nepostupanjem kolašinskom preduzeću ‘Keker doo’ dozvolili da iz nelegalnog objekta obavlja proizvodnju betona sve do kraja građevinske sezone”.

Samo dan nakon tog teksta u mediju čija vlasnička struktura slovi za nalogodavce trenutne vlasti, a koji je od ranije poznat po vršenju pritiska na državne organe, Ministarstvo je donijelo odluku o uklanjanju postrojenja preduzeća ‘Keker doo’!?

Dakle, tekst u ”Vijestima” je objavljen – u srijedu 13. oktobra, da bi samo dan kasnije u četvrtak 14. oktobra, Ministarstvo donijelo odluku o uklanjanju Kekerovog postrojenja!? U svakom slučaju veoma simptomatična situacija.

Takođe treba napomenuti da su iz ”VIB betona” u samom demantiju pokazali da su koristili veze u administraciji i u tužilaštvu da tako ratuju sa konkurencijom.

Jer i laici znaju da je betonjerka ili betonska baza privremeni objekat i da joj ne treba standardna građevinska dozvola niti da je to predviđeno u planskom dokumentu. A kamo li da je zbog toga trebalo podnositi prijavu tužilaštvu, što su iz VIB betona uradili!?

Još jedan dokaz da VIB vrši brutalni pritisak na konkurenciju je i prijava protiv predsjednika Opštine Kolašin  Milosava Bata Bulatovića koja je podnijeta nakon što je Opština dala dozvolu Kekeru za rad betonjerke! Da li je potrebno još dokaza?

Što se tiče vlasničke strukture, portal Aktuelno nikad nije napisao da je Dragoljub Baćo Bulatović zvanični vlasnik VIB betona, već da je ”jedan od nezvaničnih suvlasnika”. To je uostalom ”javna tajna” na lokalnom nivou isto kao i vlasništvo nad jednim hotelom u Kolašinu.

U.P.A.

Najnovije

Konjević: Al je đavo, ali su mađije…

Godina rada Vlada Crne Gore najbolje je iskazana činjenicom da se premijer Zdravko Krivokapić zahvaljuje Pozitivnoj Crnoj Gori na permanentnoj podršci, kazao je predsjednik...

FA kup: Vila na Old Trafordu, branilac trofeja čeka Votford

Žrijeb treće runde najstarijeg fudbalskog klupskog takmičenja na svijetu, FA kupa, održan je sinoć – od ukupno 32 utakmice ove faze takmičenja, na samo...

Vujović: Oduzeto mi je pravo na rad jer učim djecu antifašizmu i što sam...

Profesorica istorije i geografije Sanja Vujović, do nedavno zaposlena u osnovnoj školi „Lovćenski partizanski odred“ gostovala je u emisiji “Drugačija radio veza”. Prije nekoliko...

Stanje alarmantno kada je riječ o krivolovu u Crnoj Gori

Nelegalno ubijanje životinja nije samo ekološki, nego i socio-ekonomski problem i potrebno ga je što prije rješavati, jer je situacija u Crnoj Gori, kada...

Bratić nije htjela da odgovori na pitanje, pa novinaru poručila: Odgovoriću kada Vi meni...

Ministrka prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić nije htjela konkretno danas da odgovori na pitanje novinara kako komentariše istraživanje Centra za građansko obrazovanje prema kojem...

Najčitanije

Povezano

KOLAŠINCI POKAZALI SOLIDARNOST ”Riješeni smo da odbranimo Kekerovu betonjerku, dižemo glas protiv nepravde i monopolizma”

Građani Kolašina okupili su se danas ispred postrojenja za pravljenje betona u vlasništvu preduzeća ‘Keker doo’ u znak protesta što je Ministarstvo ekologije, prostornog...

KEKER UJEDINIO KOLAŠINCE Građani ne brane betonjerku, već dižu glas protiv nepravde i monopolizma!

Odluka Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma da naloži Inspekciji da u petak prisilno ukloni postrojenje za pravljenje betona u vlasništvu preduzeća ‘Keker doo’...

”VIB beton” preko veza u državnoj upravi onemogućio Kekeru koncesiju na kamenolom!

Kompanija ”VIB Beton” u saradnji sa državnim organima  brutalno se obračunava sa konkurencijom da bi ostavrili monopol na tržištu betona, a to je na...

OFIRALI SE ”VIB beton” demantijem potvrdio sumnje o nelojalnoj konkurenciji!?

Kompanija ''VIB beton'' reagovala je na tekst “Nelojalna konkurencija ”VIB beton” ne bira sredstva da ostvari monopol na tržištul?“ koji smo objavili u petak....

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve