Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Kučko predložen za novog direktora ToMontenegra

Bord avio-kompanije imao je do juče rok da predloži kandidata za novog direktora, po konkursu od 18. marta.

Odbor direktora ToMontenegra predložio je resornom ministarstvu da za novog direktora državne avio-kompanije izabere Krešimira Kučka, piše Pobjeda pozivajući se na neimenovane izvore iz Vlade.

Taj prijedlog stigao je u ponedjeljak na imejl adresu kabineta novog ministra Ervina Ibrahimovića, a poslao ga je šef Sektora ljudskih resursa ToMontenegra Danilo Popović. Bord avio-kompanije imao je do juče rok da predloži kandidata za novog direktora, po konkursu od 18. marta.

Izvor iz Vlade Pobjedi je kazao da će o izboru novog direktora odlučiti na nekoj od narednih sjednica, dok je iz resornog ministarstva saopšteno da nijesu pripremili materijale i da će naknadno o tome obavijestiti javnost.

Kučko je bio jedan od deset kandidata koji su se prijavili za posao. On je vodio Croatia Airlines od 2012. do 2017. godine i uspio smanjiti milionski gubitak, optimizovati broj zaposlenih i otvoriti nove linije.

Uprkos restruktuiranju koje je sproveo, Kučkov mandat u Croatia Airlinesu pratio je niz upitnih odluka zbog kojih hrvatski avio-prevoznik nije uspio unaprijediti poziciju na tržištu. Nakon Croatia Airlinesa, zapošljava se kao direktor bahreinske kompanije Gulf er, u kojoj je do januara prošle godine bio direktor, a trenutno je savjetnik njihovog borda.

Izvor Pobjede u Vladi nije precizirao iznos plate koju je tražio Kučko kako bi preuzeo avio-kompaniju koja je prošlu godinu završila sa pet miliona eura gubitka.

Izvjesno je, kako je potvrđeno tom listu, da neće pristati na manju zaradu od bivšeg direktora ToMontenegra Predraga Todorovića, koji je mjesečno primao 4.400 eura, uz 1.000 eura za stan.

Todoroviću je nakon odlaska iz kompanije 31. marta Bord isplatio 50.000 eura bonusa. Njega je na čelo nove državne kompanije doveo bivši ministar finansija Milojko Spajić. Kompaniju od tada vodi v. d. direktorice Dragana Frantov Nikolić, koja je prethodno bila komercijalni direktor.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
gagi
21.05.2022-17:35 17:35

A zna li neko odakle bi ovaj gospodin “Crnogorac”.