Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

KRIVAC PARLAMENT Bojanić: Crnoj Gori uvedene sankcije Energetske zajednice

On je objasnio da su sankcije uvedene jer Skupština Crne Gore nije usvojila određene propise

Ministar kapitalnih investicija Mladen Bojanić saopštio je danas da je Energetska zajednica uvela sankcije Crnoj Gori jer nije poštovala potpisane obaveze.

On je objasnio da su sankcije uvedene jer Skupština Crne Gore nije usvojila određene propise.

-Te zakone smo predali u julu ove godine, ali parlament ih nije usvojio – saopštio je Bojanić

Poslanička pitanja

Ministarstvo kapitalnih investicija pokušava da nadoknade u menadžmentima državnih kompanija “dovede u red”, saopštio je Bojanić danas u Skupštini.

Njega je poslanik Danijel Živković (DPS) pitao o intenziviranju zapošljavanja u pojedinim državnim preduzećima, poput EPCG, CEDIS, koja su naročito izražena – kako je istakao – od aprila.

– Da li se u ovim kompanijama desilo nešto novo što mi ne znamo, u smislu obima posla? Tamo je zaposleno skoro hiljadu ljudi u sedam – osam mjeseci. Šta se to desilo – pitao je on.

Bojanić je podsjetio kako je nedavno i sam konstatovao pomenuti problem.

– Ja sam na nedavnoj pres konferenciji rekao da nijesam srećan jer u nekim kompanijama raste broj zaposlenih, a da prihodi opadaju ili stagniraju – istakao je Bojanić.

On je dodao i kako trenutno pokušavaju da nadoknade u menadžmentima svih državnih kompanija “dovedu u red”.

Živković je na to odgovorio kako državnim preduzećima rukovode “provjereni partijski kadrovi”, podsjećajući pritom kako je Ministarstvo kapitalnih investicija konstatovalo da je uočen drastičan rast zarada u EPCG, Rudniku uglja, CEDIS-u, CGES i Luci Bar.

– Premijer nam je ovdje na početku mandata rekao da će se ovdje poštovati isključivo meritokratski sistem, da više nećemo imati sistem zasnovan na partijskim zaslugama. Demant je stigao upravo kroz ponašanje ove Vlade, kroz imenovanja u pomenutim privrednim društvima. Ne znam da li ste Vi kao ministar bili saglasni sa tim ili ne, ali se na čelnim pozicijama u tim preduzećima nalaze provjereni partijski kadrovi – dodao je on.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve