Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Krapović: Ponuda da se Budvanska rivijera i Sveti Stefan prodaju za 61,5 milion eura treba odmah biti odbijena

Prema njegovim riječima, Budvanska rivijera i Sveti Stefan vrijede mnogo, mnogo više u finansijskom, poslovno –turističkom smislu, a u smislu zaštite državnih i interesa građana Crne Gore oni nemaju cijenu

Vjerovali ili ne, 43. nelegitimna Vlada Crna Gore će praviti analizu da li ili ne treba prodati državni, većinski paket akcija u Budvanskoj rivijeri i Sv. Stefan Hotelima za ukupno 61,5 milion eura, saopštio je Dragan Krapović, poslanik Demokrata i predsjednik Odbora za turizam u Skupštini Crne Gore ističući da je za njega to “frapantna informacija”.

Podsjećamo, ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović juče je, odgovarajući na pitanje da prokomentariše ponudu firme MKG properties koja je dio MK grupe, čiji je vlasnik Miodrag Kostić, o preuzimanju preostalih akcija Budvanske rivijere i Sveti Stefan hotela po ukupnoj cijeni od 61,5 miliona eura, kazao da Vlada nije donosila nikakvu odluku i da to  zahtjeva “jednu temeljnu analizu”.

“Za mene lično, ovo je frapantna informacija Unaprijed se izvinjavam javnosti, ali kakvu crnu analizu pominje gospodin Đurović?! Ima li analize koja bi pokazala da je opravdano prodati, privatnim investitorima, nacionalno blago poput Svetog Stefana, za 61,5 ili 615 miliona eura? Potpuno svejedno o kojem iznosu novca da je riječ”, ocjenjuje poslanik Demokrata.

Smatra da ova ponuda “treba odmah biti odbijena”.

“Uz svo uvažavanje gospodina Kostića i njegove kompanije, koja jeste ozbiljna i kredibilna komapanija, ova ponuda treba odmah javno i odlučno biti odbijena. Volio bih da vidim nekog ko bi se usudio da predloži ili donese odluku da se Sveti Stefan proda za 61,5 milion eura”, dodaje Krapović.

Prema njegovim riječima, Budvanska rivijera i Sveti Stefan vrijede mnogo, mnogo više u finansijskom, poslovno –turističkom smislu, a u smislu zaštite državnih i interesa građana Crne Gore oni nemaju cijenu.

“Tu pogovoto mislim na Sveti Stefan koji je, kao što sam rekao, mnogo više od kompanije, hotela. U pitanju je zaštitni znak Crne Gore i sagledavajući ga sveobuhvatno jedini zaključak svake analize može biti isključivo da je riječ o neprocjenjivom nacionalnom blagu, a nacinalno blago se nikad i ni po koju cijenu ne prodaje”, istakao je Krapović.

Dodaje da bi volio da čuje “lokalne funkcionere URA-e iz Budve šta misle o navedenom, s obzirom da ne može ni dan proći a da ne brane Sveti Stefan bobmastičnim i populističkim istupima”.

“Inače, sve su prilike da je gospodin Đurović, od kada je u nelegitimnoj Vladi, zaboravio da je potpredsjednik URA-e, kao i šta su pričali i obećavali građanima i prije izbora i prije izdaje”, rekao je Krapović.

Krapović kaže da je sada i Đurović “umislio da predstavlja samo Vladu i državu”.

“Sada je i on, kao Abazović, umislio da predstavlja samo Vladu i državu, ali zajedno sa DPS-om, pa ih moram sve zajedno pitati nekoliko pitanja na kraju: Ko je bio na vlasti ili je bio većinski dio vlasti kada je Sveti Stefan izdat u protivustavnom i protivzakonitom aranžmanu? Ko je bio na vlasti ili je bio većinski dio vlasti kada je iz godine u godinu Budvanska Rivijera rasprodavala najbolje hotele i kada je urušavana kako bi što jeftinije bila prodata”, upitao je Krapović.

Takođe, poslanik Demokrata pita i “ko je bio na vlasti ili je bio većinski dio vlasti kada je Budvanska rivijera iz godine u godinu planirana za privatizaciju?”

“Ko je danas na vlasti ili većinski dio vlasti upravo zaslugom URA-e i SNP-a? Toliko za sada. Mislim da pitanja nisu teška, ali ako budu, da pomognem kolegama: odgovor je isti na sva četiri pitanja”, zaključuje Krapović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve