Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Kovačević: Vlada da kupi Željezaru od novca EPCG

Obećao je da će tokom dana kontaktirati premijera Dritana Abazovića, potencijalnog investitora Miodraga Daku Davidovića i predsjednika Upravnog odbora Elektroprivrede Milutina Đukanovića

Predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević predložio je nakon razgovora sa Željezarcima koji štrajkuju glađu na krovu fabrike da Vlada kupi Željezaru od novca koji joj je prošle godine ustupila Elektroprivreda Crne Gore.

Obećao je da će tokom dana kontaktirati premijera Dritana Abazovića, potencijalnog investitora Miodraga Daku Davidovića i predsjednika Upravnog odbora Elektroprivrede Milutina Đukanovića.

Radnici Željezare koji su proveli noć na krovu fabrike štrajkujući glađu, blokirali su sinoć kapiju transporta i poručili da u Željezaru može ući samo premijer Dritan Abazović. Traže od predsjednika Vlade da država preuzme Željezaru.

“Nama su kao lokalnoj upravi mogućnosti ograničene,ali smo uvijek bili uz radnike. Na osnovu informacija koje su nam u prethodnom periodu bile javno dostupne, sa radnicima sam razgovarao o ideji da vidimo da li postoji mogućnost, s obzirom na to da je EPCG Vladi ustupila dobit od 30 miliona eura-da država sa tim novcem kupi Željezaru, da je na upravljanje Elektroprivrediili ili napravi proizvod koji bi bio primamljiv stranim investitorima”, kazao je Kovačević.

IzvorRTNK

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
COL
12.08.2022-16:15 16:15

Najbolje bi bilo da železaru kupi opština Nikšić, a onda da ufotelji jedno dvije iljade uhljeba sa litija.

cetinje
12.08.2022-17:43 17:43

A kakav je ovaj Subara pravo mjesto mu je u OBOR ka vepru pri KORITU, GUIS Subara i kad se nariljas prevrni korito da ne zaboravis.

cikoticka.
15.08.2022-01:10 01:10
Reply to  cetinje

ko mu prani ove rupe po glavi, mora da je pameti dosadilo u ludoj glavi