Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Kotor: Značajan pad broja izletnika, noćenja na nivou od 40 do 50 odsto u odnosu na 2019. godinu

Iako je fokus Kotora oduvijek bio na izletnicima, Ristić je kazao da je ove godine primjetno da gosti duže borave u Kotoru nego što je što to bilo prethodnih godina

Od prvog maja do prvog juna broj noćenja i prijavljenih gostiju u Kotoru bio je na nivou od 40 do 50 odsto u odnosu na 2019. godinu. Kako je kazao direktor TO Kotor Jovan Ristić, značajan pad je zabilježen kada su u pitanju izletnici i naplata izletničke takse.

„Problem je još uvijek neizvjestan početak dolaska kruzera. Kruzer industrija je startovala, što je ohrabrujuće, i moramo imati u vidu da je naša privreda naslonjena umnogome na te goste. Imamo razloga da se im nadamo, a nadam se da ćemo racionalnije upravljati njihovim dolascima u naš grad”, rekao je Ristić.

Iako je fokus Kotora oduvijek bio na izletnicima, Ristić je kazao da je ove godine primjetno da gosti duže borave u Kotoru nego što je što to bilo prethodnih godina.

„U Kotoru obično imamo vrlo malo gostiju koji se odlučuju da provedu kompletan odmor u gradu, to su više gosti koji dolaze na nekoliko dana privučeni kulturnim spomenicima, manifestacijama. Konačno imamo i najave početka letova i dolaska jednog dijela gostiju iz Evrope. Mislim da ćemo uspjeti da dostignemo možda ne tih 60 procenata, ali da ćemo imati pristojne rezultate i da će to označiti kraj ovog teškog perioda”, poručio je Ristić.

Dodao je da kvalitet usluga koje Kotor pruža na visokom nivou, te da bi smanjenje cijena smještaja imalo kontra efekat. Kada se jednom u turizmu cijene drastično spuste, teško je da se vrate na pređašnji nivo, objasnio je Ristić.

„Razgovarao sam sa turističkim poslenicima i mislim da će jedan set olakšica i odluka koje su spremni da primjena tokom ljeta biti neko rješenje za olakšanje boravka turistima ovdje. Tu mislim na dodatne besplatne dane boravka ukoliko neko boravi određeni period, kao i neki set dodatnih usluga i aktivnosti koji se mogu besplatno ponuditi gostima”, naveo je direktor TO Kotor Jovan Ristić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve