Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Kontrolisaće postupak privatizacije Instituta, Budvanske rivijere i valorizacije Ade Bojane

Na danas održanoj Četvrtoj sjednici, Komisija za praćenje i kontrolu postupka privatizacije razmotrila je i usvojila Izvještaj o radu Komisije za 2018. godinu.


Komisija se, u skladu sa svojim nadležnostima, upoznala sa Odlukom o Planu privatizacije za 2019. godinu Vlade Crne Gore. Na sjednici je donijet Plan rada Komisije za praćenje i kontrolu postupka privatizacije za 2019. godinu. Komisija planira da ove godine kontroliše postupke privatizacije Instituta „Simo Milošević“, Hotelske grupe (HG) Budvanska rivijera i turističke valorizacije lokaliteta Ada Bojana.

-To su bile startne ideje, što znači da je ovo okvirni plan. On se može dopuniti i ukoliko se ukaže potreba da se prati još neki postupak, plan ćemo izmijeniti u toku rada Komisije”, rekao je predsjednik Komisije Branko Čavor na sjednici.

Poslanik Liberalne partije Andrija Popović, koji je bio uzdržan prilikom glasanja o Predlogu plana rada Komisije za ovu godinu, kazao je da se ne slaže sa planom privatizacije koji je Vlada plasirala.

“Podržavam plan rada, ali se ne slažem sa Vladinim planom privatizacije. Gradovi Budva i Herceg Novi umnogome zavise od HG Budvanska rivijera i Instituta “Simo Milošević” i pozivam na veliku opreznost kod prodaje dijela akcija u vlasništvu države i državnih fondova”, rekao je Popović.

HG Budvanska rivijera, kako je naveo, ima vrijednost kapitala od 80 miliona eura, sa vlasništvom države od blizu 60 odsto i veoma je profitabilna. Institut “Simo Milošević” ima vrijednost kapitala oko 155 miliona, a prodaje se oko 56 odsto akcija.

Popović smatra da se mora povesti računa o socijalnom aspektu privatizacije.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve