Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Konkurs za firme – prijave za učešće u programu Energetski efikasan dom do 15. septembra

Ministarstvo ekonomije objavilo je danas javni poziv distributerima, instalaterima i građevinskim kompanijama za učešće u programu „Energetski efikasan dom”, koji će biti otvoren do 15. septembra.

Kako je saopšteno iz Ministarstva, poziv za dostavljanje pisma zainteresovanosti svim crnogorskim bankama za učešće u programu biti poslato do kraja sedmice.

“Objavljivanjem ovog javnog poziva Ministarstvo je započelo aktivnosti u cilju stvaranja svih potrebnih uslova da implementacija programa počne na jesen”, kažu u tom resoru.

Program „Energetski efikasan dom“ će građanima Crne Gore omogućiti podizanje beskamatnih kredita za kupovinu i ugradnju sistema za grijanje na pelet i briket, izvođenje radova na ugradnji termoizolacije na fasadi stambenog objekta i za ugradnju energetski efikasne fasadne stolarije.

“Distributeri i/ili instalateri opreme za grijanje na biomasu i sve građevinske kompanije zainteresovane za učešće u programu „Energetski efikasan dom“ mogu se prijaviti dostavljanjem ponuda, odnosno tendersku dokumentaciju mogu dobiti na zahtjev poslat na email: [email protected]. Ponuđač je dužan da u zahtjevu navede svoje kontakt podatke radi dalje komunikacije za potrebe ovog poziva”, naglašavaju u Ministarstvu.

Podsjećamo, Ministarstvo ekonomije će za realizaciju programa „Energetski efikasan dom“ opredijeliti 120.000 eura, sa ciljem da se domaćinstvima u Crnoj Gori, preko beskamatnih kredita, ponudi mogućnost ostvarivanja ekonomskih i energetskih ušteda, korišćenjem sistema grijanja na biomasu i finansiranjem radova na unapređenju energetskih karakteristika omotača objekta.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve