Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Konjević traži kontrolno saslušanje Bojanića i Đukanovića povodom izjave premijera da se sprema prodaja EPCG

''Javno prepucavanje i optuživanje za iznošenje neistina između predsjednika Vlade i njenih članova ili predstavnika postaju svakodnevna pojava. Ipak, značaj sumnji koje su iznijete, kao i činjenica da dolaze sa institucionalno najmoćnije pozicije obavezuju da budu provjerene''

Predsjednik Socijaldemokratske partije i član Odbora za ekonomiju, finansije i budžet Raško Konjević, zatražio je danas kontrolno saslušanje ministra kapitalnih investicija Mladena Bojanića i predsjednika UO EPCG Milutina Đukanovića, povodom javno iznijetih tvrdnji predsjednika Vlade Zdravka Krivokapića da ima informacije da je pripremana prodaja EPCG.

“Predsjednik Odbora direktora EPCG Milutin Đukanović sastajao se sa potpredsjednicom Vlade i ministarkom rudarstva i energetike Srbije, Zoranom Mihajlović, što premijer vidi kao potvrdu njegovih sumnji da se priprema prodaja EPCG”, podsjeća Konjević.

U TV intervjuu, premijer je saopštio: “Kada sam čuo da će zbog većine članova Odbora direktora postojati potencijalna opasnost da se možda proda Elektroprivreda, tada sam reagovao. Kako ne bi mogli aktivisti politički, koji su danas dočekani od strane pojedinih ministara… Već sam upozorio određene Vlade da ne mogu da pregovaraju sa predsjednicima Odbora direktora. To je nedopustivo”.

“Javno prepucavanje i optuživanje za iznošenje neistina između predsjednika Vlade i njenih članova ili predstavnika postaju svakodnevna pojava. Ipak, značaj sumnji koje su iznijete, kao i činjenica da dolaze sa institucionalno najmoćnije pozicije obavezuju da budu provjerene a takva eventualna namjera na vrijeme zaustavljena. Državna energetska grupacija, čiji je EPCG najvažniji dio, ostvarila je 100 miliona eura profita u protekle tri godine, što je istorijski najbolji rezultat od kad ona postoji. Zbog toga je od predsjednika Vladimira Jokovića, predsjednika tog skupštinakog odbora zatraženo da se u hitnom roku organizuje kontrolno saslušanje resornog ministra Bojanića kao i predsjednika Odbora direktora EPCG Đukanovića, čime bi dobili jasan odogovor na pitanje što nova vlast želi da uradi sa strateški najbitnijom državnom kompanijom”, navodi Konjević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve