Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Konjević: CBCG i dalje obezbjeđuje ekstra profite bankama na štetu građana i privrede

On je naveo da je Žugić ostavio na “milost” bankarima mikro, mala i srednja preduzeća koja su okosnica crnogorske ekonomije i ubjedljivo najveći poslodavac

Zamjenik predsjednika SDP-a Raško Konjević ponovo je pozvao guvernera Centralne banke Crne Gore Radoja Žugića da podnese ostavku, ističući da CBCG obezbjeđuje ekstra profite bankama na štetu građana i privrede.

Raško Konjević

“Guverner Radoje Žugić obavijestio je juče javnost da je uspio da “dogovori” drugi moratorijium na kredite poslovnih banaka i to na način da banke ne moraju da odobre taj aranžman, čak i ako klijenti ispune sve uslove moratorijuma. Genijalno!!!! Gospodin Žugić je zaslužio da mu se poveća plata sa 5.000 na 10.000 eura!!! Jer ovakva “pobjeda” nad bankama koju je izvojevao guverner je prava rjetkost”, istakao je Konjević.

On je naveo da je Žugić ostavio na “milost” bankarima mikro, mala i srednja preduzeća koja su okosnica crnogorske ekonomije i ubjedljivo najveći poslodavac.

“CBCG ili obmanjuje javnost ili se pravi “mrtva” ali najčešće obezbjeđuje ekstra profite bankama na štetu građana i privrede. Nije dovoljno što se crnogorska privreda nalazi u velikim izazovima, već izgleda mora da se nosi i sa ovakvim genijalnim Žugićevim izumima. Guverner sa platom od preko 5.000 eura izgleda da teško može razumjeti muke malog i srednjeg biznisa koji jedva obezbjeđuju finansijsku održivost i zadržava radnu snagu, pa stoga i ne iznenađuje njegova bahatost da se hvali novim “moratorijumom” nakon onog prvog koji će građane i privredu koštati preko 30 miliona eura. Tolika primanja i beneficije čine da Žugić izgubi dodir sa realnošću pa nije čudo što se on još i javno hvali sopstvenim promašajima”, kazao je Konjević.

On je podsjetio kako je Žugić tokom korona krize obmanuo javnost tvrdeći da neće biti naplaćivanja kamata na kredite tokom perioda moratorijuma.

“Naknadno smo saznali da od toga nema ništa i da će se kamata itekako obračunati tokom tzv. moratorijuma i naplatiti kroz uvećane rate u periodu nakon tri mjeseca. Još konkretnije, saznali smo da će Žugićevo “dobročiniteljstvo” građani i privrednici koji su koristili moratorijum platiti bankama u iznosu preko 30 miliona eura. Imajući sve u vidu, zaista se pitamo – šta još treba da se desi pa da guverner Žugić podnese ostavku”, zaključio je Konjević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve