Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Koncesioni akt za aerodrome morao na popravni

Iako je ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković još prije dvije nedjelje najavio da će se na Vladi raspravljati o koncesionom aktu za aerodrome, do toga ipak nije došlo. Kako saznaje portal Standard, u pitanju je dorada određenih stavki u koncesionom aktu, koji bi, nakon što prođe Komisiju za ekonomska pitanja, vrlo brzo mogao da se nađe na dnevnom redu Vlade.

Spekulacije da Vlada možda razmišlja o državnom ulaganju u aerodrome, a ne davanju u zakup pokazala se kao neistinita.

Naime, Vlada će, kako je potvrđeno Standardu iz više izvora, uskoro raspravljati o koncesionom aktu i ugovoru o koncesiji, a kašnjenje su prozrokovale određene primjedbe članova Komisije za ekonomsku politiku.

Pored Socijaldemokrata, koje su od početka protiv davanja aerodroma u zakup i nekolicina članova DPS-a je imala primjedbe i sugestije kako bi se koncesioni akt doradio, a interesi države u potpunosti zaštitili.

Kako saznajemo, Ministarstvo saobraćaja usvojilo je sugestije i određene nejasnoće iz koncesionog akta su eliminisane, te su se stekli uslovi da se ovo, po državu veoma važno strateško pitanje, uvrsti u dnevni rad Vlade.

Međutim, i pored činjenice da će koncesioni akt i ugovor uskoro biti pred ministrima već sada je očigledno kašnjenje u realizaciji ovog projekta.

Već tokom januara očikivalo se usvajanje akta i ugovora na Vladi, nakon čega bi zainteresovane kompanije mogle da pošalju ponudu. Završetak posla bio je planiran za septembar, ali kako sada stvari stoje taj rok je nerealan i sigurno će doći od kašnjenja od nekoliko mjeseci.

A koliko interesovanje vlada za crnogorske aerodrome najbolje svjedoči činjenica da je pored evropskih kompanija, sve više firmi iz Azije koje planiraju da dostave ponudu o zakupu aerodroma u Podgorici, Tivtu i Beranama.

„Postoji ogromno interesovanje koncesionara iz čitavog svijeta, Indija, Južna Koreja, Turska, Francuska, oko 20 kompanija je zainteresovano za koncesiju nad crnogorskim vazdušnim lukama”, rekao je ranije ministar Nurković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve