Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Komunalno Budva: Korisnicima izdajemo račune koji sadrže QR kodove

DOO ''Komunalno''Budva, kako su naveli iz preduzeća, svojim korisnicima uredno izdaje račune koji, kako su naveli, ''pored svega Zakonom definisanog, sadrže i jednistvene identifikacione kodove (QR kodove) i na kojima je obračunat PDV''

DOO “Komunalno” Budva svojim korisnicima uredno izdaje račune koji, pored svega Zakonom definisanog, sadrže i jednistvene identifikacione kodove (QR kodove) i na kojima je obračunat PDV, poručili su iz tog preduzeća u reagovanju na navode Alternative Crne Gore.

“Neprecizna je i nedobronamjerna objava neodgovornih pojedinaca da plasiranjem netačnih informacija, a uz nepoznavanje elementarne predmetne materije i sa jasnom tendencijom dovede u zabludu javnost da DOO “Komunalno” Budva ne vrši fiskalizaciju izdatih računa, s obzirom da se na šalteru ovog Društva izdaju priznanice korisnicima usluga prilikom plaćanja istih “, saopštili su iz tog Društva.

DOO “Komunalno” Budva, kako su naveli iz preduzeća, svojim korisnicima uredno izdaje račune koji, kako su naveli, “pored svega Zakonom definisanog, sadrže i jednistvene identifikacione kodove (QR kodove) i na kojima je obračunat PDV”.

“Neprecizna je i nedobronamjerna objava neodgovornih pojedinaca da plasiranjem netačnih informacija, a uz nepoznavanje elementarne predmetne materije i sa jasnom tendencijom dovede u zabludu javnost da DOO “Komunalno” Budva ne vrši fiskalizaciju izdatih računa, s obzirom da se na šalteru ovog Društva izdaju priznanice korisnicima usluga prilikom plaćanja istih”, pojasnili su iz “Komunalno” Budva.

Napominju, da je priznanica dokument/isprava – dokaz da je korisnik usluga platio istu na osnovu već dostavljenog fiskalizovanog računa sa QR kodom.

“Korisnik usluga fiskalizovani račun sa jedinstvenim identifikacionim kodom, odnosno QR kodom, može platiti na šalteru pošte, bilo koje komercijalne banke na teritoriji Crne Gore ili elektronskim putem (e-banking), u kom slučaju bi korisnik naših usluga takodje dobio priznanicu (uplatnicu) , takođe bez QR koda, za izvršeno plaćanje uz dodatno plaćanje naknade/provizije za izvršene usluge plaćanja. Razlika između navedenih mjesta plaćanja i plaćanja po računima u našem Društvu je ta, što korisnici na šalterima u “Komunalnom” ne bi imali obavezu plaćanja naknada/provizija”, dodaju iz tog preduzeća.

U konačnom, iz preduzeća pojašnjavaju da se zakonska obaveza unosa jedinstvenog identifikacionog koda (QR koga) odnosi isključivo na račune koje izdaje obveznik Zakona o fiskalizaciji u prometu proizvoda i usluga, a koja obaveza se, kako kažu, “apsolutno poštuje od strane DOO “Komunalno” Budva”.

“Ovo Društvo je transparentno u svom radu, otvoreno za sve primjedbe i sugestije od strane svojih Korisnika, a na kraju i bez bojazni da zakonitost svoga rada dokaže i pred nadležnim institucijama”, zaključuju u reagovanju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve