Utorak, 16 Aprila, 2024
Rubrika:

Kompanija MTEL donirala pet fiskalnih kasa Zavodu za hitnu medicinsku pomoć

''Troškove liječenja i dobijanje zdravstvenih usluga u Zavodu za hitnu medicinsku pomoć snosi osiguranik, te je stoga neophodno izdati odgovarajući fiskalni račun kao dokaz o pruženoj medicinskoj usluzi. Ujedno, Zavod će fiskalizacijom u potpunosti imati uvid u sopstvene prihode''

Kompanija MTEL je donirala fiskalne uređaje Zavodu za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore, saopšteno je iz te kompanije.

Izvršna direktorka MTEL-a Tatjana Mandić podsjetila je da je u strategiji društveno odgovornog poslovanja MTEL-a zdravstvo uvijek imalo primarnu poziciju, o čemu svjedoče brojne donacije u proteklih 14 godina, kao što su donacije Urgentnom centru, Klinici za radiologiju, Klinici za neonatologiju, Kovid Call centar 1616, preko milion eura vrijedna donacija za projekat Telemedicina i mnogi drugi.

„Današnja donacija je prirodan slijed našeg dosadašnjeg poslovanja i okrenutosti medicini, kako bi građanima Crne Gore i onima koji nam dolaze u posjetu Crnoj Gori učinili zdravstveni sistem modernijim i efikasnijim. Od početka godine smo ponudili m:fisikal uslugu kao podršku državnom projektu uvođenja elektronske fiskalizacije u Crnu Goru, a danas evo obezbjedjujemo mobilne fiskalne kase za terenska vozila Hitne pomoci. Koristim priliku da pohvalim inicijativu ministarke zdravlja Jelene Borovinić Bojović i direktora Zavod za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore Vuka Nikovića da uvedu u zakonski propisane fiskalne tokove zdravstvene ustanove u Crnoj Gori, čak i one koje su u državnom vlasništvu.Mi smo opredijeljeni da nastavimo sa projektom fiskalizacije i našim servisom pomognemo u sprovođenju ovog sjajnog projekta“,  istakla je Mandić.

„Usvajanjem Zakona o fiskalizaciji, Zavod za hitnu medicinsku pomoć je u obavezi da ovaj segment poslovanja transparentno i organizovano uredi u skladu sa Zakonom. S obzirom na to da je Crna Gora prepoznata kao turistička destinacija, a turisti iz zemalja Evrope i svijeta koji nas posjećuju i koji zdravstveno osiguranje dobijaju u matičnoj zemlji, očekuju adekvatnu zdravstvenu zaštitu i u Crnoj Gori.

Troškove liječenja i dobijanje zdravstvenih usluga u Zavodu za hitnu medicinsku pomoć snosi osiguranik, te je stoga neophodno izdati odgovarajući fiskalni račun kao dokaz o pruženoj medicinskoj usluzi. Ujedno, Zavod će fiskalizacijom u potpunosti imati uvid u sopstvene prihode. Kao podrška cjelokupnom sistemu fiskalizacije u Crnoj Gori, kompanija M:TEL podržala je fiskalizaciju sistema u ZHMP i donirala pet fiskalnih kasa. Na iskazanoj podršci i donaciji, Zavod je zahvalan kompaniji M:TEL i nadamo se da je to tek početak saradnje“ rekao je VD direktora Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore dr Vuk Niković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve