Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Kompanija Kalamper odgovorila Mitroviću: Netačno je da smo privilegovani

Dodaju da ih je Mitrović, svrstavajući ih u privilegovane, na taj način i etiketirao

Komapnija “Kalamper” reagovala je na jučerašnje saopštenje ministra ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ratka Mitrovića, ističući da nisu tačni njegovi navodi da su privilegovani od strane barske opštine.

Dodaju da ih je Mitrović, svrstavajući ih u privilegovane, na taj način i etiketirao.

– Izvori koji su Vam dostavili informaciju da je naša kompanija privilegovana su apsolutno netačni a evo i iz kojih razloga.Govorite o kompaniji koja je najveća u Opštini Bar, kompaniji koja ima 156 stalno zapošljenih i 60 sezonaca , o kompaniji čiji je godišnji prihod u prosijeku 19.099.086 eura ,o kompaniji čiji je prosjek godišnjeg obračunatog PDV-a 3.928.613 eura, o kompaniji koja u prosjeku godišnje po osnovu poreza i doprinosa uplaćuje oko 355.282 eura te kompaniji koja se od početka nalazi na Bijeloj listi poreskih obveznika – navode iz komapnije “Kalamper”.

Ističu da im je drago što je Mitrović posjetio  turističko naselje Veliki Pijesak ali dodaju da im je žao što ministar nije vidio to naselje prije deset godina, prije njihovogganja te firme na toj lokaciji.

– Te tako uvidjeli razlike nekada i sada, pa bi samim tim možda više cijenili nečiji trud i rad. Žalosno je i za prethodnu i sadašnju Vladu da tako veliko i važno turističko naselje nema vodu i kanalizaciju, pa je i krajnje vrijeme bilo početi raditi na rješavanju ovog problema. Koristimo priliku da Vas upoznamo sa činjenicom da smo prilikom izgradnje hotela koji pominjete aplicirali u Ministarstvu turizma za 5* te na idejno rješenje dobili saglasnost, ali nakon izgradnje su nam dodijeljene 4+ zvjezdice uz razloga loše infrastrukture – navodi se u reagovanju te firme.

Ističu da su do sada opštini Bar po osnovu naknade za komunalno opremanje za projekte na Velikom Pijesku uplatili iznos od 925.208 eura,  po osnovu obračuna posebne naknade Regionalnom vodovodu 85.740 eura kao i Opštini Bar u iznosu od 20.886 eura.

– Znajući činjenicu da je shodno važećem zakonu Opstina dužna da nam za navedenu vrijednost obezbijedi infrastrukturu pitamo se čime smo to privilegovani i iz kojeg razloga nas pominjete? Na kraju želimo istaći da je kompanija Kalamper svojim radom i doprinosom podigla turističku ponudu kako Velikog Pijeska tako i samog grada Bara na značajan nivo, te Vas molimo da nas ubuduće ne stavljate u kontekst bilo kakvih negativnih konotacija i pozivamo Vas da budete naš gost i da se lično uvjerite u naš rad – poručuju iz komapnije “Kalamper”, dodajući da se na ovu temu više neće oglašavati.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve