Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Kompanija Adriatic 42 najavila kupovinu plutajućeg doka za remont superjahti u Bijeloj

Ova kompanija će od Brodogradilišta Bijela napraviti destinaciju svjetske klase za usluge remonta, održavanja, popravke i servisiranja superjahti, a očekuju da će radovi biti završeni do 2022.

Kompanija Adriatic 42 najavila je kupovinu 180 metara dugog plutajućeg doka kako bi opremila brodogradilište Bijela, lokaciju za remont superjahti u Crnoj Gori. Ova kompanija će od Brodogradilišta Bijela napraviti destinaciju svjetske klase za usluge remonta, održavanja, popravke i servisiranja superjahti, a očekuju da će radovi biti završeni do 2022.

Nabavka plutajućeg doka, uz 720T dizalicu za brodove koja je trenutno u procesu proizvodnje, pozicioniraće Adriatic 42 među glavne lokacije za remont jahti u svijetu, obezbjeđujući pouzdanost i visoke tehničke standarde za njihove klijente. Timovi kompanije Adriatic 42 u Bijeloj i Dubaiju rade na prikupljanju građevinskih dozvola da bi sve bilo spremno za dolazak doka u Crnu Goru do kraja aprila 2022.

Vlada Crne Gore dala je koncesiju od 30 godina na Brodogradilište Bijela. Koncesija je data konzorcijumu koji čine kompanija Drydocks World, dio DP World grupe iz Ujedinjenih Arapskih Emirata i Adriatic Marinas – Porto Montenegro.

Generalni i izvršni direktor Adriatic 42, Pol Džon Grej, rekao je da mu je zadovoljstvo što su zaključili pregovore i uspješno potpisali ugovor sa poznatim graditeljem plutajućih dokova brodogradilištem Hat-San u Turskoj.

“Plutajući dok je izgrađen u jednom od najprepoznatljivijih međunarodnih klasifikacionih društava u pomorskoj industriji. Dugačak je 180 metara, širok 37 metara i ima nosivost od 10.000 tona što mu omogućava da primi najveće jahte na svijetu. Konzorcijum ispunjava svoju obavezu prema Crnoj Gori obezbjeđujući ovu višemilionsku investiciju koja će omogućiti najviše standarde kvaliteta, inovativnosti i usluga u našim predstojećim aktivnostima“, zaključio je Pol.

Skoro četiri decenije, Drydocks World je vodeći pružalac usluga u pomorskoj industriji, kao i u industriji pomorskih platformi u sektorima nafte, gasa i energetike.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve