Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Komisiji pristiglo pet prijava za izbor predsjednika Privredne komore

Kako ističu u PKCG, kandidati su dostavljali prijave na konkurs zaključno sa 16. julom, a mogli su ih predlagati i članice Komore koje ispunjavaju statutarne obaveze, odbori udruženja i drugi oblici organizovanja u Komori, uz pribavljenu pisanu saglasnost kandidata

Izbor Predsjednika Privredne komore Crne Gore pokrenuo je Upravni odbor 15. juna, donijevši odluku o tome, a Komisiji za mandatna pitanja dostavljeno je pet prijava, saopšteno je danas iz te poslovne asocijacije.

Kako ističu u PKCG, kandidati su dostavljali prijave na konkurs zaključno sa 16. julom, a mogli su ih predlagati i članice Komore koje ispunjavaju statutarne obaveze, odbori udruženja i drugi oblici organizovanja u Komori, uz pribavljenu pisanu saglasnost kandidata.

“U skladu sa Odlukom o izboru Predsjednika Privredne komore, ova komisija će najkasnije do 20. jula analizirati blagovremenost i ispravnost pristiglih prijava, a zatim Upravnom odboru dostaviti Informaciju o kandidatima za izbor predsjednika Komore, sa kojom će javnost biti upoznata nakon toga. Spisak kandidata koji su ispunili propisane uslove Upravni odbor dostavlja Skupštini Komore najkasnije do 22. jula”, dodaju.

Podsjećaju da kandidati moraju, između ostalog, zadovoljiti uslov da imaju najmanje 10 godina iskustva na rukovodećim poslovima u privredi, te da su podnijeli program rada Privredne komore za period od četiri godine.

“Izbor novog predsjednika Privredne komore Crne Gore odvija se u zakonskoj proceduri i uvjereni smo da će rezultirati najboljim rješenjem za prvog čovjeka institucije koja već 93 godine objedinjava cjelokupnu crnogorsku privredu. Iskazano interesovanje za ovaj izborni proces ukazuje na važnost Privredne komore Crne Gore u kreiranju ekonomskih tokova u državi”, zaključuju u PKCG.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve