Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Kolašin: Za žene u biznisu bespovratno 10.000 eura

Javni poziv za raspodjelu sredstava za podršku ženskom biznisu traje do srijede, 11. septembra do 12 časova

Na inicijativu Ženske političke mreže, Opština Kolašin raspisala je javni konkurs za podršku ženskom preduzetništvu, a za tu namjenu opštinskim budžetom predviđeno je 10.000 eura.

Kolašin

Ono što je posebno važno jeste da su u pitanju bespovratna sredstva.

Javni poziv za raspodjelu sredstava za podršku ženskom biznisu traje do srijede, 11. septembra do 12 časova. Maksimalna visina podrške je 50 odsto od ukupnog iznosa predviđenom opštinskim budžetom.

Inicijativi za uvođenje posebne budžetske linije za podršku ženskom preduzetništvu rezultat je djelovanja Ženske političke mreže koja okuplja predstavnice 16 pozicionih i opozicionih partija u Crnoj Gori i ima za cilj uticaj na kreiranje politika koje će doprinijeti stvaranju povoljnijeg društvenog ambijenta i adekvatnih politika i mjera za postizanje ravnopravnosti žena i muškaraca.

Ženska politička mreža i podrška ženskom preduzetništvu dio je Programa “Podrška anti-diskriminacionim i politikama rodne ravnopravnosti”, koji realizuje Kancelarija UNDP-a u Crnoj Gori, u partnerstvu sa Ministarstvom za ljudska i manjinska prava, a uz finansijsku podršku Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve