Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Kolašin: Slaba posjeta, izostali gosti iz Zapadne Evrope

Tržište Evrope je i dalje zatvoreno. Francuzi koji su bili jedni od naših glavni gostiju su zatvoreni za putovanja. Nadamo se da će se to brzo promijeniti, rekla je Drašković

Izdavaoci privatnog smještaja u Kolašinu kažu da je popunjenost njihovih kapaciteta trenutno niska i da se nadaju otvaranju granica sa zemljama zapadne Evrope odakle tradicionalno imaju najviše posjetilaca. Trenutna popunjenost hotelskih kapaciteta u Kolašinu je oko 40 odsto u odnosu na isti period 2019, a popunjenost u privatnim smještajima je nešto slabija, kazao je direktor TO Kolašin.

Najviše gostiju dolazi sa primorja i iz centralnog dijela Crne Gore, a najviše inostranih gostiju koji borave u Kolašinu su Izraelci.

Porodica Drašković se turizmom bavi 10-tak godina. Dosadašnjom posjetom nijesu zadovoljni, a i očekivanja za nastavak sezone nijesu optimistična. Kažu da su za razliku od ranijih godina ove sezone izostali gosti iz Zapadne Evrope.

“Na žalost osim izraelskih gostiju još nijesmo imali druge goste. Tržište Evrope je i dalje zatvoreno. Francuzi koji su bili jedni od naših glavni gostiju su zatvoreni za putovanja. Nadamo se da će se to brzo promijeniti. Sve rezervacije koje smo imali za jun su otkazivane, kako je dolazilo do približavanja datuma dolaska“, kazala je Ivana Drašković, turistički poslenik.

Turisti iz Slovenije, Izraela i Rusije koji su bili sagovornici naše reporterke, zadovoljni su ponudom Kolašina i Crne Gore.
Ističu da je ovo zemlja za sve vrste turizma, prvestveno za grupni, porodični i aktivni turizam.

U lokalnoj turističkoj organizaciji su zbog koriona virsusa oprezni u procjenama kakva će biti ovogodišnja ljetnja sezona.

“U poređenju sa 2019. godinom naredni period, naredni buking, je na nivou od nekih 30 do 35 procenata. Svakako ovo ljeto će karakterisati veliki broj last minute rezervacija. Svi se trude svi daju svoj maksimum kako bi doveli što veći broj gostiju u naš grad, naglašavaju u TO Kolašin.

Kolašin turistima nudi brojne mogućnosti za aktivni turizam, a Vlahović zaključuje da je uspostavljena saradnja sa preduzećima “Željeznice CG” i “Srbija voz” i svi oni koji kupe voznu kartu mogu ostvariti popuste u određenim hotelima ili turističkim agencijama u Kolašinu.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve