Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

Knežević pisala Bojaniću: Zaštitite me od namjere Aerodroma da me ostave bez posla

Ona je u pismu od Bojanića zatražila da je zaštiti od namjere Aerdroma da je ostave bez posla

Doskorašnja savjetnica direktora Aerodroma Crne Gore Biljana Knežević uputila je pismo ministru kapitalnih investicina Mladenu Bojaniću povodom disciplinskih postupaka koje je protiv nje pokrenula ta kompanija.

Protiv nje su Ardrodromi Crne Gore, kako je objasnila, pokrenuli tri disciplinska postupka, zbog “povrede radne obaveze, jer sam se sa službene e-mail adrese obratila Upravi poreza i carina CG, kao i zbog pisanja statusa po Fejzbuku i Tviteru, kojima obavještava javnost o nezakonitostima koje je otkrila i procesuirala”.

Ona je u pismu od Bojanića zatražila da je zaštiti od namjere Aerdroma da je ostave bez posla.

Njeno pismo upućeno Bojaniću prenosimo integralno:

Poštovani gospodine Ministre,

Želim da Vas informišem da su Aerodromi Crne Gore pokrenuli tri disciplinska postupka protiv mene, zbog povrede radne obaveze, jer sam se sa službene e-mail adrese obratila Upravi poreza i carina CG, kao i zbog pisanja statusa po Fejzbuku i Tviteru, kojima obavještavam javnost o nezakonitostima koje sam otkrila i procesuirala.

U prilogu su tri dokumenta Aerodroma Crne Gore, sa detaljnim opisom mojih “nepočinstava”.

Podsjećam da sam od Uprave poreza i carina Crne Gore, dobila i zvaničnu potvrdu da zamjenik izvršnog direktora Radulović Petar, nije bio u radnom odnosu za period koji navodi kao radno iskustvo, te da ovim činom ja pokušavam da zaštitim interese Aerodoma Crne Gore, za koje smatram da su ozbiljno ugroženi, kada je omogućeno da na visoku rukovodnu poziciju bude imenovano nestručno lice.

Zbog moje aktivnosti na društvenim mrežama, u kojima upozoravam na nezakonite radnje i neznanje i u upravljanju i u rukovođenju crnogorskim aerodromima, pokretanjem ova tri procesa, evidentna je revanšistička namjera rukovodstva Aerodroma Crne Gore da mi daju otkaz.

O neznanju u upravljanju Aerodromima Crne Gore, otvoreno je govorio Goran Jandreoski, u intervjuu Vijestima, u kojem je naglasio da “odbor direktora bez pogovora prihvata svaki njegov predog i da tamo nema sa kim da razgovara o stručnim pitanjima”.

Ukoliko neko smatra da je moja otvorena borba za zaštitu interesa crnogorskih aerodroma a time i države Crne Gore, ugrožavanje nečijih ličnih interesa, može slobodno u sudskom procesu potražiti zadovoljenje.

Podsjećam da sam vodila projekte modernizacije aerodroma u Podgorici i Tivtu, ukupne vrijednosti od 30 miliona eura, te da su bili u mogućnosti da pronađu i najmanju grešku i pronevjeru, itekako bi je iskoristili protiv mene. Jednom su to i pokušali, objavljujući u medijima da sam mimo znanja službe finansija dobila kredit, pa kada sam to demantovala prilažići urednu dokumentaciju, nijesam dobila čak ni izvinjenje. Umjesto toga dobila sam 336 eura umanjenu platu, bez bilo kakvog objašnjenja, te ne znam kakva je sada kazna u pitanju.

U nedostatku bilo kakvih argumenata da sam obavljala svoj posao nezakonito i neprofesionalno, koriste moju borbu na društvenim mrežama i obraćanje državnim organima, da bi me procesnim radnjama u disciplinskim postupcima, doveli do otkaza.

Molim Vas da me, kao dokazanog stručnjaka u aerodromskom poslovanju i kao majku četvoro djece, zaštitite od ovakvog odnosa, te namjere da me Aerodromi Crne Gore ostave bez posla.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
džudović
06.03.2022-18:06 18:06

Pokazuje se da je Branko osim što je mizerija i velika fukara!!