Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Knežević najavio: DF spreman da revidira izmjene Zakona o radu

Ovo je postojalo kao norma u zakonu o PIO i mi smo samo uradili usklađivanje propisa, smatrajući da ne viimo ništa loše da čovjek sa 66 godina ide u penziju, poručio je Knežević

Jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević saopštio je na današnjoj sjednici Skupštine Crne Gore da je DF spreman da revidira izmjene Zakona o radu, kojima je između ostalog predviđeno smanjenje starosne granice sa 67 na 66 godina za odlazak u penziju.

Ponovio je da nisu amandman podnijeli sa namjerom da Milivoja Katnića pošalju u penziju, jer on ide u penziju shodno Zakonu o tužilaštvu.

“Spremni smo da revidiramo zakon, da se pokrene socijalni dijalog između radnika, poslodavaca i države i da izmijenjeni Zakon stupi na snagu u januaru 2022. godine. Ovo je postojalo kao norma u zakonu o PIO i mi smo samo uradili usklađivanje propisa, smatrajući da ne viimo ništa loše da čovjek sa 66 godina ide u penziju“, rekao je Knežević.

Predsjednik Skupštine Aleksa Bečić istakao je da je izmjena Zakona moguća i već je ušla u skupštinsku proceduru i njome će biti dopunjen dnevni red Skupštine u srijedu.

Dio opozicije i javnosti kritikovali su izmjene Zakona o radu, upozoravajući da mogu izazvati probleme u održivosti penzijskog sistema i da su građani finansijski ugroženi, jer im se naprasnim odlaskom u penziju mijenja finansijska situacija na gore, a finansijske obaveze ostaju iste.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve