Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Kirije dvostruko veće nego prošle godine

''To su definitivno mučne scene kada familija preko noći mora da napusti stan, zato što je gazda prodao stan ili ga reizdao za duplo veću cijenu'', kazao je Dragan Živković iz Udruženja podstanara

U Crnoj Gori 18 hiljada porodica žive kao podstanari. Veliki problem predstavlja i što sve teže mogu da plaćaju kirije, koje su gotovo duplo veće nego prošle godine. Stanodavci su iskoristili dolazak Rusa i Ukrajinaca i podigli cijene.

“To su definitivno mučne scene kada familija preko noći mora da napusti stan, zato što je gazda prodao stan ili ga reizdao za duplo veću cijenu”, kazao je Dragan Živković iz Udruženja podstanara.

Ovo je u posljednje vrijeme jedna od najčešćih podstanarskih priča. Razlog je drastični rast cijena kirija u Glavnom gradu i na primorju.

“Prosječna cijena jednosobnog stana prije godinu dana u Citi kvartu, master kvartu, central pointu je bila 350 ili malo jače dok te cijene sada idu od 600 do 700 eura. Kada govorimo o drugim djelovima grada nije baš toliki skok cijena. U Tivtu, Budvi i Kotoru jednosoban stan se rentira na nivou od 500 do 700 eura, zavisno od stepena opremljenosti”, poručuje Stefan Mišković iz agencije za nekretnine.

Skok cijena iznajmljivanja stanova zabilježen je od početka rata u Ukrajini. I dok Rusi i Ukrajinci ne pitaju za cijene, stanodavci zadovoljno trljaju ruke, a crnogorski građani “bez krova nad glavom” našli su se u problemu.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve