Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Kiparska firma demantuje Kneževića: Mi smo jedini vlasnici Safiro Beach Resorta u Budvi

Kompanija sa Kipra Expom Hotels Partners Limited stoprocentni je vlasnik zemljišta u Budvi na Jadranskom sajmu, koje koristi firma Safiro Beach Resort. Ovo su saopštili vlasnici te kompanije Timothy Philip Levy i njegova supruga Roxana Nicu i time stavili tačku na spekulacije i provokacije predsjednika Atlas grupe Duška Kneževića.

Vijesti su juče objavile da je Knežević pozvao predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića da saopšti ko je vlasnik pomenute parcele u Budvi, na Jadranskom sajmu. Portal Borba je objavio da je na toj ekskluzivnoj lokaciji planirana izgradnja hotela sa pet zvjezdica, te da iza svega stoji potpredsjednik Skupštine Crne Gore Branimir Gvozdenović, koji, prema pisanju tog portala, tim poslom rukovodi za potrebe Đukanovića.  Nakon ovih objava oglasili su se vlasnici pomenute parcele i demantovali te informacije.

U reagovanju dostavljenom medijima se navodi da je Safiro Beach Resort jednočlano društvo u 100-postotnom vlasništvu kiparske firme Expom Hotels Partners Limited.

“Kiparska firma Expom Hotels Partners Limited nalazi se vlasništvu britanske Cocoon grupe sa sjedištem u Londonu, čiji smo isključivi vlasnici ja, Timothy Philip Levy i moja supruga Roxana Nicu. Expom Hotels Partners Limited je stekao vlasništvo nad privrednim društvom Safiro Beach Resort kupovinom 100 odsto udjela od tadašnjeg vlasnika Expo Invest doo Budva (članice Atlas Grupe u vlasništvu Duška Kneževića), u transankciji koja je otpočela 2009. godine i privedena u junu 2011. godine kada je Expom Hotels Partners Limited upisan kod nadležnog registra kao jedinik vlasnik Safiro Beach Resort-a”, piše u reagovanju Timothy Philip Levy-ja i Roxane Nicu.

Namjera im je, kako ističu, da navodeći jasnu vlasničku strukturu u kompaniji Safiro Beach Resort otklone svaku nedoumicu i spriječe obmanjivanje javnosti, jer je jasno da su oni isključivi vlasnici.

“Naime, do današnjeg dana borimo se sa problemima koje smo naslijedili kupovinom privrednog društva Safiro Beach Resort. Pitanja konverzije, restitucije, deeksporprijacije, hipoteka su samo neka koja pokušavamo da riješimo svih ovih godina, kako bi stvorili uslove za realizaciju i razvoj planiranog luksuznog hotelskog projekta.Činjenica da smo zemljište stekli od jedne od članica Atlas grupe do danas otežava realiaziju ove velike i vrijedne investicije, jer bivši vlasnik Atlas grupa, svojim djelovanjem i (ne)činjenjem, na razne načine, pokušava da osujeti naše planove i onemogući privođenje predmetnog zemljišta namjeni kroz izgradnju luksuznog hotela”, naglašavaju vlasnici Safiro Beach Resorta.

Prema njihovim riječima uprkos svim problemima sa kojima su se susreli od trenutka sticanja zemljišta i kupovine privrednog društva Safiro Beach Resort, uvjereni su i danas, da nisu pogriješili kada su izabrali Crnu Goru, ali da sudonijeli pogrešnu poslovnu odluku u pogledu odabira prodavca odnosno Duška Kneževića i Atlas grupe, to je sasvim sigurno.

“I pored svega, uspjeli smo da relizaciju projekta učinimo izvjesnom, kroz saradnju sa vrlo ozbiljnim investitorom, pa navedeni tekstovi i pominjanje kompanije Safiro Beach Resort u trenutku kada se idejni projekat nalazi pred usvajanjem, svakako nije slučajna, već upravo ima za cilj, po ko zna koji put, osujećivanje investicije i njene realizacije”, tvrde Levy i Nicu.

Smatraju da je izgradnja hotela sa 5* u srcu Budve značajna ne samo za lokalnu zajednicu već povoljno doprinosi reputaciji države Crne Gore u cjelini i zbog toga ne žele da se njihov višegodišnji trud dovodi u pitanje, pa će svoje interese, ukoliko bude neophodno, štititi koristeći pravna sredstva.

“Crnu Goru smo gledali i danas gledamo kao državu u kojoj želimo da provodimo značajno vrijeme, državu u koju smo uložili značajna finansijska sredstva, u kojoj smo zasnovali biznis, ali i u čiji pravni sistem iskreno vjerujemo. Nadamo se da će se u nekom od narednih tekstova pisati o otpočinjanju realizacije našeg projekta u Budvi i implementaciji ove značajne investicije”, zaključuju vlasnici Safiro Beach Resorta.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve