Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Keković o rastu cijena goriva: Ako Vlada ne reaguje, moraju građani

Podsjećamo, cijene goriva u Crnoj Gori danas su porasle 14-ti put za za 10 mjeseci tako je benzin od danas dostigao rekordnih 1,5 eura, a dizel 1,34 eura

U Uniji slobodnih sindikata Crne Gore (USSCG) su zabrinuti visinom cijena goriva. Generalni sekretar Srđa Keković pozvao je Vladu da hitno reaguje jer, kako je kazao, nekontrolisano rastu i cijene roba i usluga. Ako Vlada ne reaguje, kaže, moraće grani.

Podsjećamo, cijene goriva u Crnoj Gori danas su porasle 14-ti put za za 10 mjeseci tako je benzin od danas dostigao rekordnih 1,5 eura, a dizel 1,34 eura. Komentarišući konstani rast cijena goriva Keković je gostujući u Jutarnjem programu Televizije Crne Gore kazao da je zabrinjavajuće i Vlada treba hitno da reaguje jer mi ne samo da imamo problem sa cijenom goriva već i cijenama roba i usluga koje divljaju u posljednje vrijeme.

“Ono što je najgore, imamo problem na političkoj sceni gdje imamo trevanja koja traju dugo i ne nazire se kraj svemu tome. Ukoliko ovakvo stanje potraje brinem i za socijalni mir jer svi mi građani koji čekamo konkretan iskorak Vlade i da se nešto desi nakon promjene 30. avgusta prošle godine, imamo određenu granicu strpljenja”, rekao je on.

Ako Vlada ne raguje, Keković kaže, građani će.

“Preko te granice moramo da reagujemo. Ako Vlada i Skupština ne rade svoj posao kako treba onda svi mi građani, dužni smo da učinimo nešto kako bi ih upozirili na takvo ponašanje”, kazao je Keković.

On je pozvao Vladu da preduzme hitne mjere.

“U ovakvim situacijama se mora promptno reagovati. Preko 20.000 ljudi je ostalo bez posla. Trpimo posljedice kada je u pitanju standard zaposlenih, imamo od 1. oktobra novu minimalnu zaradu koja će biti 250 eura i prema podacima kojima mi raspolažemo oko 40.000 građana će primati minimalu zaradu pa možete zamisliti kakav je standard građana. Očekujemo da se vlada odgovorno ponese”, ističe Keković.

Ministarstvo finansija juče je saopštilo da sprema izmjene Zakona o akcizama kako bi se moglo intervenisati na rast cijena goriva.

Komentarišući najavu Vlade Keković kaže da je vrijeme da vlada pokaže da prati sudbinu građana Crne Gore.

“Mi više ne možemo da ćutke pratio rast cijena goriva. Politička situacija je zabrinjavajuća. Ako čekamo da se izmijeni zakon, a to se neće brzo desiti, onda svi moramo reagovati pa i građani da dignu glas kako bi se izborili za svoj standard”, kazao je Keković.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve