Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

Kašćelan: Za nabavku vozila i opreme 390 hiljada eura

''Postavljajući jasne prioritete u radu preduzeća, poštujući pri tome razvojnu komponentu, a prije svega vodeći računa o namjenskoj potrošnji novca građana Priestonice, Komunalno Cetinje je sada moderna kompanija koja može na visokom nivou odgovoriti na sve poslove iz svog djelokruga'', kazao je Kašćelan

Prijestonica Cetinje uložila od 2018. godine oko 390 hiljada eura u nabavku vozila i opreme za Komunalno Cetinje, saopštio je gradonačelnik Aleksandar Kašćelan, tokom susreta sa direktorom ovog preduzeća Sašom Zvicerom.

„Postavljajući jasne prioritete u radu preduzeća, poštujući pri tome razvojnu komponentu, a prije svega vodeći računa o namjenskoj potrošnji novca građana Priestonice, Komunalno Cetinje je sada moderna kompanija koja može na visokom nivou odgovoriti na sve poslove iz svog djelokruga“, kazao je Kašćelan.

Gradonačelnik je rekao da je veoma zadovoljan što su se ispunila obećanja koja su on i Zvicer dali u novembru 2018. godine prilikom prve posjete Komunalnom Cetinje. Kašćelan i Zvicer su tada najavili ulaganja u vozila i opremu preduzeća kako bi se, između ostalog, smanjili i troškovi za komunalne usluge koje su Prijestonici fakturisale privatne kompanije za izvršene usluge. Projektovana ušteda po ovom osnovu iznosi oko 200 hiljada eura.

Kašćelan i Zvicer su se saglasili da je izuzetan pomak napravljen nakon što je Komunalno preuzelo održavanje javne rasvjete.

„Ovo je bio problem sa kojim smo se godinama suočavali i koji je konačno počeo da se sistemski i planski rješava“, ocijenili su Kašćelan i Zvicer, navodeći da u ovom segmentu nije zapostavljeno ni seosko područje.

Plan je, kako su dodali, da ove godine bude utrošeno još 80 hiljada eura za postavljanje rasvjete.

Posebno su se u toku sastanka osvrnuli na održavanje čistoće i uređenje grada, te ocijenili da je odluka o postavljanju podzemnih kontejnera u užem gradskom jezgru bila opravdana i ispravna.

Najavili su novu nabavku podzemnih kontejnera, vrijednu 35 hiljada eura, kao i dizalice, za šta će biti utrošeno oko 36 hiljada eura.

Zvicer je najavio da će naredne godine Komunalno, u saradnji sa Prijestonicom, nabaviti najsavremeniju opremu za parking servis, vrijednu 200 hiljada eura.

“Proširenjem djelatnosti i u ovoj oblasti zadržaćemo kvalitet usluga na visokom nivou”, kazao je Zvicer.

On jezaključio i da će u toku 2022. kroz Program razvoja Prijestonice biti nabavljena i oprema za održavanje putne infrastrukture na gradskom i seoskom području.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve