Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Kašćelan: Kapitalni budžet bi zaustavio razvoj Cetinja

Predloženim budžetom Cetinje zakinuto za 3,5 miliona eura

Ukoliko bi kapitalni budžet za 2021. godinu bio usvojen u predloženom obliku, Prijestonica Cetinje bi bila dovedena u nezavidan položaj, rekao je gradonačelnik Prijestonice Aleksandar Kašćelan.

U Jutarnjem programu TVCG je podsjetio da je predloženim budžetom Cetinje zakinuto za 3,5 miliona eura. To bi, pojašnjava, uslovilo obustavljanje započetih i planiranih projekata.

“Posljedično, to bi dovelo do pokretanja tužbi od izvođača za izvedene i ugovorene poslove koji nijesu plaćeni. U ovom trenutku mi imamo ugovorenih i realizovanih oko 1,1 miliona eura koji moraju doći na naplatu. Sa odobrenim kapitalnim budžetom za 2021. godinu, to nije moguće”, rekao je on.

Kako je rekao, prema sadašnjem stanju stvari Prijestonica bi trebalo da dobije 3,8 miliona eura, od čega gotovo 3,6 miliona ide na izgradnju stadionica, a oko 210.000 eura na tri, od ukupno 14 projekata planiranih Programom razvoja Prijestonice.

On kaže da ne žele da razmišljaju šta ukoliko se ne dođe do rješenja: “Na nama je da uputimo pismo prema vladi, ministru, da pokušamo da ih urazumimo, da se krši zakon i da neke stvari moraju da se isprave”.

Kašćelan se kratko osvrnuo i na epidemiološku situaciju na Cetinju koja je, kako je rekao, bolja nego prije mjesec dana.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve