Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Kasalica: Nema viška novca u budžetskoj kasi

''Imamo priču o tome da se rebalans radi zbog prihoda, ali znajte da se rebalans ne radi nikada zbog prihoda nego zbog rashoda'', kazala je Kasalica i dodala da su takva saopštenja Vlade politički marketing, te da ćemo konkretne podatke dobiti kada budemo imali predlog rebalansa na uvid.

Nema viška novca u budžetskoj kasi, kazala je ekonomska analitičarka Mila Kasalica gostujući u jutarnjem programu na televiziji 7.

„Imamo priču o tome da se rebalans radi zbog prihoda, ali znajte da se rebalans ne radi nikada zbog prihoda nego zbog rashoda“, kazala je Kasalica i dodala da su takva saopštenja Vlade politički marketing, te da ćemo konkretne podatke dobiti kada budemo imali predlog rebalansa na uvid.

Spektakularnost u ekonomiji ne postoji, kaže Kasalica dodajući da je Vlada u tehničkom mandatu prikazivala spektakularnost na obilježavanju 365 dana rada Vlade iako nisu imali puno razloga za iznošenje spektakularnih podataka.

„I kao ekonomistkinja i kao građanka imam razloga da kažem da ova politička garnitura treba da ode jer nakon dvije i po godine naš finansijski sistem nije stabilniji.A na prezentovanju 365 dana rada Vlade nije prezentovano to što će građani platiti to vraćanje preduzeća u državno vlasništvo.Vidjećemo za četiri do pet godina kako će sve doći na naplatu“, kaže Kasalica.

Nismo na ivici bankrota ali se i rebalans budžeta ne priprema ako nam je Skupština raspuštena, kaže Kasalica.

“Ako treba da dočekamo novog predsjednika, nemoj odmah da mu “vežemo i ruke i noge i gađamo ga u glavu” da potpisuje nešto što nije utemeljeno ni u zakonima ni u Ustavu”, kaže Kasalica.

Spektakularni rezultati se ne postižu ako pregazite zakone, nego povećavate neizvjesnost i destabilizujete sistem, smatra Kasalica i dodaje da je sreća što je naša privreda žilava.

“Novi izdaci koje su zakonskim rješenjima donijeli poslanici nisu izmjereni i zato moramo svaki dan da pratimo situaciju”, istakla je ona.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve