Ne znate kako da organizujete svoj novac i kako da ga pravilno trošite? Ovaj savjet će vam pomoći da uštedite sebi vrijeme, a i novac.

Korišćenje tegli za novac jedan je od najefikasnijih načina za upravljanje ličnog i porodičnog budžeta.

Sve što treba da uradite je da podijelite novac koji planirate da uštedite u budućnosti u šest tegli i svaka tegla će biti odgovorna za jednu sferu vašeg života.

Ako budete pratili ovaj savjet, više nikada nećete potrošiti više novca nego što ste planirali i vaši prihodi će biti mudro organizovani.

Evo kako to da uradite:

  1. Prva tegla (55%) je namijenjena za svakodnevne potrebe pokrivanja dnevnih troškova kao što je prevoz, računi i hrana.
  2. Druga tegla (10%) je za kupovinu „radi zabave“ i ne svrstava se u redovnu kupovinu. Ovo podrazumijeva novac za neko skuplje vino ili možda odmor, kako god želite.
  3. Treća tegla (10%) je za investiranje i stvaranje pasivnih izvora prihoda. Ovo uštedite kada budete imali potpunu finansijsku slobodu.
  4. Četvrta tegla (10%) ima za cilj da unaprijedi vaše obrazovanje i lični razvoj. Ulaganje je odličan način raspodjele novca i to vam je najvažniji resurs. Koristite ovaj novac da kupite knjige ili da platite kurseve.
  5. Peta tegla (10%) može se koristiti za velike kupovine, kao što je na primjer televizor, godišnje članstvo u teretani ili auto. Ovo je vaš rezervni fond koji stalno treba puniti.
  6. Šesta tegla (5%) je za poklone za rođendane, svadbe i druge proslave. Takođe možete donirati novac za udruženja za borbu protiv raka, azile ili u dobrotvorne svrhe ljudima.

Vrlo jednostavno, zar ne? Obilježite svoje tegle po želji i uštedite novac već danas!

Izvor: Uspesnazena.com

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve