Kampanja “Ljetuj doma” koju je pokrenula agencija Infinity Marketing, nastala je sa ciljem da doprinese ekonomskom oporavku Crne Gore nakon pandemije COVID 19 i usmjerena je na domaće turiste.

Ljetuj doma

Iz agencije su došli na ideju, da u saradnji sa turističkom privredom i ostalim partnerima približe našim građanima što bolje, raznoliku turističku ponudu naše zemlje i omoguće im što povoljnije uslove, kako bi svoje odmore proveli u Crnoj Gori i na taj način djelimično doprinijeli bržem oporavku ekonomije.

Domaćim turistima nude mogućnost da preko sajta https://ljetujdoma.me/ izaberu ponudu za odmor u Crnoj Gori shodno njihovim potrebama, a po značajno sniženim cijenama u odnosu na prošlu sezonu, u nekim slučajevima i do 50 odsto nižim cijenama od onih koje su važile u istom periodu prošle godine. Sajt ne naplaćuje nikakvu proviziju za tu uslugu, ni onima koji se oglašavaju, kao ni onima koji traže ponude za odmor.

“Možda je za nekoga iznenađenje, ali zasad imamo gotovo identično interesovanje za jug i za sjever. I to je, siguran sam, dobra poruka i kroz ovaj projekat vidimo da građani u sve većoj mjeri prepoznaju sjever kao destinaciju za ljetnji odmor, što je sjajno, imajući u vidu da je riječ o regiji sa netaknutom prirodom, brojnim mogućnostima za organizaciju planinarenja, biciklizma, tura po jezerima i drugim izletištima, izuzetnim potencijalima i sve boljim smještajnim jedinicama”, kazao je vlasnik Infinity marketing agencije Andrija Ćetković.

“Naravno, ne zapostavljamo ni primorje. Naprotiv, izuzetno smo ohrabreni činjenicom da su i hotelijeri i vlasnici apartmana sa juga objeručke prihvatili ponudu da budu dio naše platforme i da crnogorskim građanima ponude ljetovanje uz značajne popuste”, dodao je.

Iz agencije objašnjavaju da je cilj da osiguraju da domaći turisti dobiju adekvatnu ponudu i iskoriste je. Takođe, smatraju da ove godine nikome u fokusu ne treba da bude zarada, već solidarnost i želja da se sezona “preživi” sa što manje posljedica.

Oni planiraju da, ukoliko avio saobraćaj bude normalizovan, dio kampanje usmjere i ka dijaspori, koja može da bude jako važan faktor u ovom trenutku. “Plan postoji, a realizacija će zavisiti od okolnosti i preporuka NKT-a”, dodaje Ćetković.

Andrija Ćetković

Ističu da projekat nije usmjeren ka ostvarivanju profita, te da upravo zbog toga nisu predvidjeli mogućnost plaćanja preko njihovog sajta.

Oni su objasnili na koji način zainteresovani mogu da organizuju svoj odmor u komunikaciji sa njima.

“Ukoliko pronađete na našem sajtu ponudu, sa popustom koji vam odgovara, preko našeg sajta možete na vašu email adresu da dobijete kupon sa jedinstvenim kodom, koji vam omogućava popust. Nakon toga je potrebno direktno kontaktirati objekat koji želite da posjetite (sve informacije o objektu i kontakt telefoni se nalaze na našem sajtu) i rezervisati u komunikaciji sa njima tačne datume za vaš boravak. U toku procesa rezervacije obavezno treba istaći da posjedujete kod #LjetujDoma za popust, i kad hotelijeru saopštite brojeve vašeg vaučera, on će uračunati ponuđeni popust.”

Izrazili su zadovoljstvo što je Nacionalna turistička organizacija prepoznala kvalitet njihove ideje i pružila značajnu pomoć za realizaciju ovog projekta. Napominju da je iskustvo NTO-a u vođenju ovakvih i sličnih projekata bilo od velikog značaja za kampanju, a da je njihov tim stručnjaka dao dodatnu vrijednost ovoj ideji.

“Animiranje lokalnih turističkih privrednika da se priključe kampanji, marketing savjeti i materijali koje su nam ustupili, za nas predstavljaju najznačajniji dio pomoći koji smo dobili od njih kao partnera na projektu. Pored NTO-a akciju je podržalo i Ministarstvo održivog razvoja i turizma sa kojim ćemo u narednom periodu da razradimo dodatne strategije kako da ovaj projekat dodatno valorizujemo i pomognemo još više promociji turističke ponude našim građanima”, zaključio je Ćetković.

https://www.instagram.com/ljetujdoma/

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve