Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

„Kadena“ izvela narodne igre u sjedištu Luštica Bay-a

Na platou ispred sjedišta kompanije Luštica Development u Radovićima, folkloristi Kulturno-umjetničkog centra /KUC/ “Kadena” izveli su kratki performans narodnih igara, u znak zahvalnosti za donaciju kojom im je kompanija omogućila kupovinu 16 kompleta crnogorskih narodnih nošnji.

Događaj je priređen kao svojevrsno iznenađenje za zaposlene, uoči pauze koja počinje u podne. Članovi „Kadene“, mališani osnovnoškolskog uzrasta bili su u novim narodnim nošnjama, a na kraju događaja su uručili zahvalnice svim zaposlenima u kompaniji.

Donacijom u iznosu od 7448 eura, Luštica Development je obezbijedila kupovinu po osam ženskih i muških kompleta crnogorske narodne nošnje, što su iz „Kadene“ ocijenili kao veliki podsticaj njihovom radu.

Centar je osnovan prije godinu i trenutno okuplja 40 aktivnih mladih članova sa teritorije Radovića, podijeljenih u dvije uzrasne kategorije. Sa djecom rade iskusni pedagozi sa najvećim licencama iz oblasti folklora Crne Gore. Osnivač i direktor centra je prof.Predrag Šušić koji je i predsjednik stručnog aktiva koreografa Udruženja folklornih ansambala Crne Gore.

Donacija Luštice Development je realizovana iz sredstava opredijeljenih prošlogodišnjim Protokolom o sponzorstvu vrijednim 150 hiljada eura koji kompanija svake godine potpisuje sa Opštinom Tivat.

– Nabavka narodnih nošnji za folkloriste predstavlja svojevrsno zavještanje mladjim naraštajima, jer je nošnja kroz vjekove imala kako estetsku, tako i istorijsku ulogu. Uvijek nam je posebno zadovoljstvo kada imamo mogućnost da pomognemo slične projekte od važnosti za kulturu i folklor, pogotovo za najmlađe. Današnji „fleš mob“ koji su izveli članovi „Kadene“ je možda među najljepšim zahvalnicama koje smo dobili, saopštila je Slavica Milić, izvršna menadžerka u marketingu Luštica Development.

U prošloj godini, u različite projekte na teritoriji Mjesne zajednice Krtoli na poluostrvu Luštica, kompanija Luštica Development uložila je 50,519.28 eura. Ova sredstva su izdvojena iz budžeta od150 hiljada eura koji je obuhvaćen prošlogodišnjim Protokolom o sponzorstvu kompanije i Opštine Tivat.

Kompanija je nedavno potpisala Protokol o sponzorstvima za 2017 godinu sa Opštinom Tivat prema kome će 150 hiljada eura biti uloženo u lokalne obrazovne i zdravstvene ustanove, kulturne festivale, i druge projekte. Oko 40 hiljada će biti usmjereno na razvoj MZ Krtoli na čijoj teritoriji Luštica Development razvija projekat integrisanog turističkog grada Luštica Bay.

U okviru programa društveno-odgovornog poslovanja Kompanija je od 2010. godine, kao podršku lokalnim i projektima na nivou Crne Gore, opredijelila 1,1 milion eura.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve