Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

Jovović preuzeo poslove svih šest pomoćnika

Odbor direktora sva ovlašćenja prenio na vršioca dužnosti izvršnog direktora Ognjena Jovovića

Aerodromi Crne Gore skoro mjesec funkcionišu bez pomoćnika direktora, jer ih je Odbor direktora tog preduzeća razriješio 23. aprila i sva ovlašćenja prenio na vršioca dužnosti izvršnog direktora Ognjena Jovovića, pišu Dnevne novine.

Razriješeni su pomoćnici direktora za planiranje i razvoj Predrag Hajduković, za bezbjednost Jovan Mačić, za pravne poslove Aleksandar Mitrović, pomoćnica za finansije Vesna Ječmenica, kao i pomoćnici za saobraćaj i komercijalne poslove Kemal Zoronjić i Goran Đurović.

Nakon što je Vlada smijenila izvršnog direktora Aerodroma Danila Orlandića, za vršiteljku dužnosti te kompanije izabrana je Ana Lončarević. Međutim, ona je krajem aprila podnijela ostavku na tu funkciju.

Lončarević je saopštila da ostavku podnosi zbog nepremostivih razlika u viđenju načina i organizacije poslovanja Aerodroma između nje i nadležnih.

Aerodromi Crne Gore raspisali su početkom ovog mjeseca javni konkurs za izbor izvršnog direktora.

Na sajtu Zavoda za zapošljavanje je saopšteno da kandidat treba da ima VI1-1 stepen stručne spreme, najmanje pet godina radnog iskustva na poslovima upravljanja, znanje engleskog jezika (srednji nivo), a poželjno je da posjeduje i iskustvo iz oblasti vazdušnog saobraćaja, ekonomije ili poslovnog upravljanja, te da ima visoke etičke standarde i integritet.

Pravo prijavljivanja na konkurs imaju i državljani drugih država u skladu sa zakonom.

Vlada premijera Zdravka Krivokapića imenovala je sredinom marta novi Odbor direktora Aerodroma, bez prethodno održane Skupštine akcionara te kompanije, u čijem sastavu su Nebojša Đoković, Ognjen Jovović, Branko Vuković, Boro Todorović i Eldin Dobardžić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve