Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Joković traži formiranje Direkcije za robne rezerve: Stvar nužnosti u krizi koja predstoji

Po uzoru na razvijene zemlje, Crna Gora treba da u okviru ministarstva kojim rukovodim, formira Direkciju za robne rezerve, kazao je Vladimir Joković, potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede

Geopolitičke i geoekonomske prilike na globalnom nivou komplikuju se i usložnjavaju, mnogim djelovima svijeta prijeti nestašica hrane i energenata. Zbog toga, po uzoru na razvijene zemlje, Crna Gora treba da u okviru ministarstva kojim rukovodim, formira Direkciju za robne rezerve, kazao je Vladimir Joković, potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

“Neodgovoran pristup prethodnih vlasti stvaranju elementarnih uslova za normalno funkcionisanje sistema u uslovima krize doveli su nas, između ostalog, i do toga da smo jedna od rijetkih evropskih zemalja koje nemaju direkciju za robne rezerve”, kazao je on.

Joković je rekao da će zamoliti premijera Dritana Abazovića i ostale kolege u Vladi, posebno ministra finansija, da, kako je naveo, zajedničkim snagama formiraju Direkciju za robne rezerve Crne Gore.

“Smatram da se preko Ministarstva finansija relativno lako mogu obezbijediti sredstva iz budžeta za realizovanje ove ideje. Direkcija za robne rezerve nije pitanje nečijeg političkog hira, već stvar nužnosti u krizi koja predstoji. Moramo obezbijediti dovoljne rezerve brašna, prehrambenih proizvoda, šećera, ali i lijekova, nafte i drugih potrepština. Važno je da nas, za razliku od nekih prošlih vremena, kriza ne zatekne i da građanima obezbijedimo institucionalni okvir na koji se u svakom kriznom trenutku mogu osloniti”, istakao je Joković.

Poručio je da je spreman “da garantujem za kvalitet i efikasnost Direkcije za robne rezerve Crne Gore ukoliko ista bude formirana”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve