Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Joković i ambasador Albanije: Postoji prostor za dalje unapređenje odnosa, posebno u oblasti ekonomske saradnje

Kako je saopšteno iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprovrede, ambasador je čestitao Jokoviću stupanje na dužnost, te izrazio uvjerenje da će tokom njegovog mandata nastaviti i unaprijediti dobrosusjedske odnose

Potpredsjednik Vlade Crne Gore i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Vladimir Joković primio je danas u posjetu ambasadora Republike Albanije u Crnoj Gori Nj. E. Ridi Kurtezija.

Kako je saopšteno iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprovrede, ambasador je čestitao Jokoviću stupanje na dužnost, te izrazio uvjerenje da će tokom njegovog mandata nastaviti i unaprijediti dobrosusjedske odnose.

Joković se, kako se navodi, osvrnuo na izuzetno dobre odnose Crne Gore i Albanije i naglasio spremnost i otvorenost za razgovore u cilju dodatnog jačanja istih.

“Naglašeno je da, pored tradicionalno dobrih odnosa, postoji prostor za dalje unapređenje, posebo u oblasti ekonomske saradnje. Predočena je mogućnost stvaranja zajedničke ponude u brojnim oblastima i da na toj ideji treba raditi u budućnosti. Zaključeno je da poljoprivreda zauzima posebno mjesto u svijetu ta da se saradnja u ovoj oblasti mora uzdići na viši nivo”, navodi se u saopštenju.

Joković je upoznao ambasadora sa sprovedenim i razvojnim aktivnostima na polju poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, kao i sa trenutnim statusom ispunjavanja agende pregovaračkih poglavlja 11 , 12 i 13 na polju pregovora iz oblasti poljoprivrede, ribarstva i bezbjednosti hrane.

Naglašena je posvećenost obije države implementaciji EU standarda kako zbog obaveza koje proizilaze iz pregovaračkih poglavlja, a naročito zbog činjenice da se uvođenjem i implementacijom EU standarda direktno utiče na poboljšanje standarda građana.

“Potvrđena je obostrana spremnost da se saradnja između Crne Gore I R. Albanije dodatno ojača i unaprijedi, kroz poslovnu saradnju, ekonomsku aktivnost i trgovinu u narednom periodu”, dodaju iz MPŠV.

Sastanku su prisustvovali i direktor Direktorata za vodoprivredu Željko Furtula, načelnica odjeljenja za međunarodnu saradnju Milena Vukotić i Enis Đokaj ispred Direktorata za ruralni razvoj.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve