Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Jevrić: Radio sam profesionalno i savjesno, to potvrđuju nagrade, povećanje prihoda…

''Možemo pričati o političkim razlikama, ličnim netrpeljivostima, ali obimna dokumentaciona osnova Regionalnog vodovoda upravo potvrđuje izuzetno profesionalan, savjestan i više nego domaćinski odnos Društva u cjelini''

Radio sam profesionalno i savjesno, a za odluku o razrješenju sa funkcije izvršnog direktora Regionalnog vodovoda saznao sam iz medija, poručio je danas Goran Jevrić, reagujući na saopštenje predsjednika Odbora direktora Zorana Lakušića o razlozima za razrješenje.

“Iz profesionalnih i ljudskih motiva odbacujem navode iz novinskog teksta u vezi razloga iz odluke o razrješenju sa mjesta izvršnog direktora Regionalnog vodovoda, za koju sam saznao iz medija, sa sjednice Odbora direktora koja nije održana u prostorijama Regionalnog vodovoda, a zbog konstatacije „jer je nesavjesnim i nepravilnim radom nanio štetu Društvu, tako što nije preduzimao mjere i radnje na osnovu analize dostupnih podataka o tome”. Možemo pričati o političkim razlikama, ličnim netrpeljivostima, ali obimna dokumentaciona osnova Regionalnog vodovoda upravo potvrđuje izuzetno profesionalan, savjestan i više nego domaćinski odnos Društva u cjelini, pa i mene kao izvršnog direktora Regionalnog vodovoda, ne samo na polju zaštite izvorišta Bolje Sestre od nelegalne eksploatacije pijeska i šljunka”, naveo je Jevrić.

Kako je istakao, Regionalni vodovod je prvi reagovao na taj problem još 2010. godine, sa izraženijim intenzitetom od dolaska menadžmenta koji personalizuje, kroz više od 250 različitih zvaničnih dopisa, prijava, analiza i upozorenja nadležnim institucijama da, shodno svojim ovlašćenjima i zakonom definisanim obavezama, reaguju i spriječe dalju devastaciju izvorišta Bolje sestre.

“O ličnoj kompetentnosti najbolje govore rezultati Regionalnog vodovoda od 2013.godine, kao i dobijene nagrade, a posebno ističem podršku međunarodnih institucija koje ne bi sarađivale sa Regionalnim vodovodom da prije toga nije visoko ocijenjena kompetentnost odgovornih pojedinaca u društvu, pa i moja. Regionalni vodovod je kompanija koja u cjelosti poštuje sve zakone Crne Gore i međunarodne računovodstvene standarde, što od 2013. godine potvrđuju nadležne državne institucije, kao i globalno priznate revizorske kuće”, naglasio je.

Dodao je da o neodrživosti navoda o „nesavjesnom postupanju” najbolje govori i činjenica da je Regionalni vodovod 2017. godine, uz podršku EBRD i predpristupnih fondova EU, pokrenuo istraživanja pada izdašnosti izvorišta uz ulaganja oko 500.000 eura, iako su ta istraživanja zakonom jasno precizirana obaveza drugih državnih organa.

“Regionalni vodovod je za vrijeme mog madata, povećao prihode na godišnjem nivou za oko 110 odsto, povećao stepen iskorišćenosti kapaciteta za oko 100 odsto, kreirao viziju razvoja za period 2020-2030.godine. Tokom 2020.godine, koja je bila izložena globalnim problemima zbog pandemije virusa Covid-19, finansijski gubitak od 198.847 eura se smatra štaviše uspješnim rezultatom, kada se ima u vidu da su druge kompanije imale višemilionske gubitke”, ukazao je Jevrić.

Rekao je i da upravljanje društvom bez ijednog eura duga prema državi, zaposlenima, poslovnim partnerima, uz plaćenih 28 miliona eura kredita uloženih u izgradnju sistema, započinjanje novog ciklusa razvoja kompanije kroz projekte vrijedne 24 miliona eura, kao i mnoštvo drugih parametara, teško da može biti ocijenjeni „nesavjesnim” radom.

“Turistička sezona 2021. godine nije ugrožena, izmjereni preliv izvorišta na dan 28.jun 2021. godine iznosi 1.040 l/s uz mjerljivo veću apsolutnu izdašnost izvora. Zbog javnosti, na današnji dan isporučujemo 20 odsto veće količine vode u odnosu na 2020.godinu i čak 1 odsto više od rekordne 2019. godine. Ne palite požar, da bi gasili vatru”, poručio je Jević.

On je kazao da je revanšizam zbog političkih razlika jedno, ali pokušaj kreiranja tzv. odgovornosti bez utemeljenja u dokumentacionoj osnovi je jalov, politikantski i kratkoročan posao.

“Korisno je u ovim politički i klimatski vrelim danima biti dio rješenja, a ne stvarati probleme tamo gdje ih nema, iz političkih ili bilo kojih drugih razloga. Na kraju, možemo reći dosta toga, stvarati buku, djelovati manje ili više uvjerljivo, ali bez konretnih i mjerljivih rezultata sve to je „zaludna rabota”, jer djela ipak ostaju iza nas, sude o nama i govore više od svih izgovorenih riječi”, zaključio je Jevrić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
ognjen
02.07.2021-21:09 21:09

to preduzece je pravi primjer radnika partijaca df i demokrata koji targetiraju ljude i bez osnova ih urnisu. Imamo iprekrsajne i krivicne radnje jer su se krali dokumenti i davali stampii. direktor je najvise odgovoran zasto to nije prekinuo.SAd treba da se isplati covjeku 50 hiljada eura jer ima jos 3-4 godine mandata adolazi neko ko nema pojma i to iz demokrata. SVE IIDE UNAZAD.